Çaycuma&[#]8217;da 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Din Hizmetlerinde Gönüllülük konulu konferans düzenlendi.


Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar&[#]8217;ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Muslu, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, İlçe Müftü Vekili Hayrettin Çakır, Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Günay çok sayıda din görevlisi ile vatandaş izledi.


Çaycuma Türk Tasavvuf Musiki İcra Heyeti üyelerinden Kadir Güney&[#]8217;in Kur-an&[#]8217;ı Kerim okumasının ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili Çaycuma İlçe Müftü Vekili Hayrettin Çakır, haftanın önemini anlatan konuşma yaptı. Çakır; &[#]8220;Ekim ayının ilk günleri olarak kutlanan bu hafta boyunca cami ve cemaatin önemi, camilerin sosyal konumları ve din hizmetleri konusunda bilgilendirmek ve ihtiyaç olan yerleri bir defa daha gözden geçirmek için bu hatta çok önem veriyoruz. 7&[#]8217;den 70&[#]8217;e herkes camide güzel şeyler öğreniyor. 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftası &[#]8216;Camiler haftası olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta &[#]8216; Camiler ve Din görevliler haftası &[#]8216; olarak kutlanmaya başlamıştır. Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle bugüne kadar Cami yaptıran, yapımında ve onarımında emeği gecen mihrap, minber ve kürsülerde halkımıza hizmet vermiş olup hayatta olanlara Allah&[#]8217;tan Sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyor, ahrete irtihal etmiş olanlara da rahmet ve minnetle anıyoruz. Camiler kurulduğu andan itibaren toplumun hemen bütün sorunlarını el alıyor&[#]8221; diye konuştu.


Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Karapınar, ise programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi ;&[#]8220;Sohbetimizin konusu Camiler ve Din Görevlileri Haftası&[#]8217;dır. Ayrıca bu sene Diyanet İşleri&[#]8217;nin konu olarak seçtiği &[#]8216;Haydi Çocuklar Camiye&[#]8217; teması ve gönüllülük teması var. Bizim teşkilatımızda Din İşleri Yüksek Kurulu önemli olmasına rağmen bilinmiyor. Geçtiğimiz sene çıkartılan kanunla görev alanı daraltıldı. Din önemli bir müessesedir. İnsanlığın hayatında dinin önemli bir yeri vardır. Dinlerde önce Allah, kitap, peygamber ve melek inancı vardır&[#]8221; şeklinde konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi