Sağlık Bakanlığı talimatı ile il genelinde başlatılan sigara denetimleri Çaycuma&[#]8217;da gece ve gündüz olmak üzere aralıksız devam ediyor. Kapalı alanlarda polis eşliğinde tütün denetimi yapan İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkileri, halka açık bir çok mekanı denetledi. Denetimlere Çaycuma Sağlık Grup Başkanı Seval Karabıyık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiserlerinden Ekrem Kaçar da katıldı.


Denetimler sırasında tütün yasağına aykırı hareket eden işyerlerine cezai işlem uygulandı. Bazı işyeri sahipleri ise uygulamaya tepki gösterdi.


İlçe Sağılık Grup Başkanı Seval Karabıyık denetimlerle ilgili şunları söyledi; &[#]8220;Çaycuma Sağılık Grup Başkanlığına bağlı sigara denetim ekipleri, ilçe genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşalrı, işyerleri ve toplu taşıma araçlarına yöenlik 4207 sayılı kanun gereğince denetimleri aralıksız sürdürmektedir. Denetimler ilçemizde dört ekiple devam etmektedir. Denetimlerimiz 7 gün 24 saat üzerinden planlanmıştır. Denetimelr sırasında türün yasasına aykırılık tespit edilen yerlerde ekiplerce cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Ayrıca denetimlerde türün uygulamaları konusun da bilgilendirmeler yapılmaktadır.


Denetim sıarsında yasaya uyum gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına işyeri sahiplerine, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığımız adına teşekkür ediyoruz&[#]8221;diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi