CHP Çaycuma İlçe Başkanlığına atanan Umut Başoğlu, partililerle beraber Atatürk Anıtına çelenk koyarak basın açıklaması yaptı.


Görev bölümü yapmak üzere toplandıklarını ifade eden İlçe Başkanı Başoğlu açıklamasında şunları söyledi; &[#]8220;Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en sancılı sürecini yaşamaktadır.


Bir yanda artan terörle yüreklerimize düşen ateş, diğer yanda işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk altında ezilen vatandaşlarımız, öte yanda ülkemizi nereye götürdüğü belli olmayan açılım süreçleri, istikrarsız dış politika serüvenleri içerisinde savrulan ülkemiz.


Yine kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kaldırıldığı, parmak çoğunluğuna dayanarak yasamaya hakim olan yürütmenin yargıya da hakim olduğu, halkın iradesi ile seçilen milletvekillerimizin-üniversite hocalarımızın-saygın gazetecilerimizin uzun süredir tutuklu bulunduğu, basına sansüre yönelik her türlü yöntemin uygulandığı, halkımızın objektif haber alma kanallarının tıkandığı, parasız eğitim isteyen üniversite öğrencilerinin terörist muamelesi gördüğü, milli eğitimin amaçları arasından Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığının çıkarıldığı, bununla da yetinilmeyerek yeni Anayasada Cumhuriyetin temel değerlerinin ortadan kaldırılma çabalarının doruk noktasına ulaştığı böylesine ağır bir süreçte devraldığımız sorumluluğun bilincindeyiz.


Aynı zamanda, varlığını Ulusal Kurtuluş Savaşı&[#]8217;mızın ateşinden alan, 88 yıldır dimdik ayakta kalan Cumhuriyet Halk Partimizin yönetiminde yer almanın da büyük heyecanı ve gururu içerisindeyiz.

Partimizin kuruluş felsefesi ve ilkelerine uygun olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da daha da artan inanç, özveri ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi