Zonguldak polisi tarafından yapılan operasyonda 680 metrekarelik binanın İl Sağlık Müdürlüğü´ne bin 200 metrekare diye kiralandığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Belediye Bulvar Caddesi Alparslan Sokak´ta bulunan H.O. ve M.Ö. isimli şahıslara ait 5 katlı bina 2002 yılında İl Sağlık Müdürlüğü´ne bin 200 metrekare olarak kiralandı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmada, binanın bin 200 metrekare olmadığı gerçekte 680 metrekare olduğu ortaya çıktı. Sağlık Müdürlüğü tarafından 2002 yılından bu güne kadar 9 yıldır bin 200 metrekare üzerinden kira ödendiği
ortaya çıktı. Zonguldak Emlak İstimlak Müdürlüğü kurumuna binanın dıştan dışa 154 metrekareden oluştuğu beyan edilirken, bu beyan üzerinden emlak vergisi ödendiği tespit edildi. Konuyla ilgili yapılan ihalede adı geçen M.İ., H.Ö., M.Ö., O.Ö., İ.O., S.Ç., M.M., M.Ç., H.A.G. isimli şahıslar gözaltına alınırken, S.G.T. ve H.Ş. isimli şahısların yakalanması için Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi