Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Adliye Binasının yetersizliğinden dolayı uzun süredir yapılması düşünülen yeni ek bina inşaatıyla ilgili Pusula&[#]8217;ya açıklamada bulundu.


Mevcut personelin adliye binasına sığmadığını ve biran önce ek binanın bitirilmesi gerektiğini ifade eden Başsavcı Özbakır, Hakim ve Savcıları oturtacak oda bulmakta zorlandıklarını söyledi.


Yeni binanın bitmesiyle personel sayısında artış yapabileceklerini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, değerlendirmesinde, &[#]8220;Yapmış olacağımız onarımda hem ana binamız hem de ek binamız var. Mevut binamızda da onarımlar yaparak ek binaya benzetilecek. İki bina birbirine bağlantılı olacak. Aslında inşaatın kazma işlemlerine başlayacaktık ama ek bina yapacağımız yerde trafolar var ve arsanın içerisinden Devlet Hastanesi&[#]8217;nin ve mahallenin kanalizasyonu iptal edip yeni kanalizasyon sistemine bağlanacak ondan sonra inşallah başlayacağız. Kısa zamanda bu ortadaki TEK&[#]8217;e ait trafo kaldırılırsa kazılmasına ve indirilmesine başlanacak. Başlandıktan sonra inşaatın bitme süresi 500 gün. Tüm inşaat 7 Milyon 400 bin TL&[#]8217;ye ihale edildi. Güzel bir bina olacak iki bina birbirine bağlantılı olduğu zaman bu binadaki sıkışıklık da giderilecek. İnşaat başlayınca park sorunu, yer sorunu bir hayli sıkıntı olacak. Zaten şehir sıkıntılı. Sonu iyi olacağı için katlanacağız. Başka çaremiz yok. Bizde ve Bölge İdare Mahkemesinde sıkışıklık var. Bölge İdare Mahkemesindeki hakimler ikişer ikişer oturuyorlar ve bizde şimdiden fazla 3 hakim tayin oldu. Fazla bir savcımız var. Onları bile oturtacak oda bulmakta çok sıkıntı çekiyoruz. Binanın biran evvel bitirilmesi gerekiyor. Zonguldak&[#]8217;ın ihtiyacını uzun süre karşılar çünkü kullanım alanı 4 bin metrekare olacak, baya ihtiyacımızı karşılayacak. Yeni binada bir kısım savcılık bir kısım daireler oraya geçecek, mevcut binadaki boş kalan yerlere de Bölge İdareyi ve aynı katta olan mahkemeleri taşımayı düşünüyoruz. Hizmet daha rahat bir imkâna kavuşmuş olacak. Personel sayımızda artabilir, Zonguldak gelişiyor, nüfus arttıkça adliye&[#]8217;de gelişiyor ve yeni 2 mahkeme daha kuracağız. Çocuk Mahkememiz yok, 2. Aile Mahkememiz kuruldu ama yeri yok. Bu nedenle onlara da yer açılmış olacak. İcralarımız yoğun onlara ilave yapabiliriz. Vatandaş daha rahat hizmet görmüş olacak. Zonguldak için iyi olacak&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi