Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir açıklamada bulunan Zonguldak İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı Hüdaverdi ŞEN, camilerin toplumumuz için eğitim merkezleri olması gerektiğini belirterek, din görevlilerimizin eğitim için göreve hazır olduklarını belirtti.



Hüdaverdi ŞEN açıklamasında şunları belirtti: &[#]8220;Ülkemizde 1986 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasının Camiler Haftası olarak, 2003 yılından itibaren de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı´nın bu yılkı etkinliklerinde "Din hizmetlerinde gönüllülük teması ile birlikte cami ve çocuk" temasının da uygun görülmüştür. Bu tema ile yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın dini bütün bir nesil olarak yetiştirilmesi için küçük yaşlarda cami ile din görevlilerimizle tanışmaları amaçlanmaktadır. Günümüz toplumunda huzursuzluk, hoşgörüsüzlük hızla artmaktadır. Alkol, uyuşturucu gibi zararlı ve yasak madde kullanım yaşı hayli düşmüştür. Bu olumsuzlukları geleceğe taşımamak için, geleceğimizde hoşgörünün, huzurun ve mutluluğun hakim olması için, çocuklarımızın kötü alışkanlıklara müptela olmaması için toplumumuzun çocuk-cami-din görevlisi buluşmasını gerçekleştirmesi büyük önem arz etmektedir. Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza, medyamıza, sivil toplum örgütlerine ve velilere büyük görevler düşmektedir. Camilerimiz eğitim merkezleri, din görevlilerimiz eğitim gönüllüleri olmaya hazırdır. Sivil toplum örgütlerimiz, medyamız ve ebeveynlerimiz bu konunun önemine inanıp gerekli destekleri verdikleri takdirde çok yakın bir zamanda toplumumuz huzurlu, mutlu, sağlıklı, hoşgörülü bir geleceğe taşınacaktır. Günümüzde yaşanan günlerce toplumumuzun gündemini oluşturan gazetelerin 3.sayfa haberleri dediğimiz üzücü olaylar cinayetler, gasplar, kavgalar gürültüler kendiliğinden bitecektir. Huzurun, hoşgörünün, sosyal dayanışmanın geleceğimize hakim olması için bunu başarmalıyız.


Zonguldak İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği olarak özelde tüm din görevlilerimizin, genelde toplumumuzun Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor, çok önemli hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile teröristlerin haince kurşunlarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu&[#]8217;da görevleri başlarında şehit edilen din görevlilerimize de Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi