Endüstri mirası olduğu gerekçesiyle koruma altına alınan eski Lavuar Binası&[#]8217;nın son bloğunun da yıkılabilmesi için yeni bir yöntem bulundu.


Önceki gün Zonguldak Kent Konseyi&[#]8217;nin çalışma gruplarının yeniden şekillendirilmesi için yapılan genel kurulda gündeme gelen Lavuar Alanı&[#]8217;ndaki binanın akıbeti hakkında bilgi verildi.


Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş&[#]8217;ın müracaatı üzerine Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu&[#]8217;nca büyük bölümü yıkıldığı halde yıkımı durdurulan son binanın da yıkılabileceğini belirten Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin şunları söyledi; &[#]8220;


Kentin değerini en iyi içinde yaşayan insanlar bilir. Günümüzde kentler birbiri ile yarışır hale gelmiştir.Kentler fiziki yapılarıyla öne çıkmaktadır.Kentin değerini bilmek kentin içindeki insanların işidir.


Artık kentimizin marka değerini artırmak ihtiyacımız vardır.Kentimizi nasıl öne çıkarırız , Kentimizi nasıl tanıtırız , Kentimizi nasıl geliştiririz sorularına birlikte cevap arayacağız bunun için çaba sarf edeceğiz.


Kentimizi geleceğe taşıyacak önemli fikirleri önemli projeleri çözümde ortaklık anlayışı ile ortaya koymak hepimizin amacı olmalıdır.


10 yıl sonra 20 yıl sonra problemlerimizin artmaması için bugünden adımlar atmamız gerekiyor.


Unutmayalım , Kentler insanlığın en büyük icadıdır.


Lavuar alanı konusuna da bir kez daha kısaca değinmek istiyorum. Öncelikle son günlerde yapılan mevcut binanın yıkımı konusundaki açıklamaları ve talepleri göz önüne aldığımızda görülen herkesin binanın yıkımını istediği şeklinde bir tutum var. Bu konuda hemfikirsek ilk olarak yapılacak iş bellidir. Koruma kurulunun 18.01.2008 tarihli kararına istinaden mail-i indiham talebi ile kurula müracaat etmek.


Sonrada verilecek karara göre hareket etmemiz gerekiyor.


Biz kent konseyi olarak bu alanın sadece belediyenin, sadece Valiliğin yada TTK&[#]8217;nın tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını görüyoruz. Alanda yapılacak yatırımlara göre ilgili kurum ve kuruluşlarında çözümün içinde olmaları gerekiyor. Bu sebeple bir bütün olarak kurumlarımızla ve siyasetçilerimizle ortak hareket etmemiz gerekiyor. Hızlı bir şekilde alanı kentimize kazandırmamız ancak bu şekilde mümkün olabilecektir.


Geçtiğimiz gün sayın Ak Parti il başkanının açıklaması vardı. Projelerle ilgili olarak milletvekillerimizi rahat bırakmayacağız şeklinde beni çok memnun eden bir açıklama biz bu konuda özellikle Lavuar alanı konusu başta olmak üzere diğer projelerle ilgili olarak milletvekillerimizi rahat bırakmama anlamında kendisine yardım edeceğimizi de paylaşmak istiyorum.


Zonguldak olarak birlikte hareket ederek sorunlarımızın hızlı çözümüne hep birlikte katkı koymaya çalışacağız&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi