Edinilen bilgiye göre, Hendek Parkshop mevkiinde, İstanbul´dan Zonguldak´a giden Orhan Adalı idaresindeki 34 EE 4195 plakalı yolcu otobüsü, gece saat 03.00 sularında motorunda meydana gelen arıza nedeniyle yolun kenarına park etti. Emniyet şeridine çekilen otobüsteki arızanın giderilmesi için yapılan çalışmaların uzun sürmesi üzerine, yolcular otobüsten aşağı inerek sigara içmeye başladı. Arızanın üzerinden 5 saat geçtikten sonra sabah saat 08.00 sularında ise aynı istikametten gelen Hakan K. yönetiminde
ki 34 UF 1392 plakalı araç, otobüsün arkasında sigara içen yolcular ve motoru tamir etmeye çalışan görevlilerine çarptı. Çarpmanın ardından bariyerlere saplanan otomobil hurdaya dönerken, otobüsün muavini Seyit Canpolat ile yolcular Halil Bayraklı ve Muhteşem Coşkun olay yerinde hayatını kaybetti. Araç içinde sıkışan otomobil sürücüsü Hakan K., Halil Mansur Yavuz, Celal Gözel ve Emirhan Koç ise yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Hızır Acil Servis ekiplerince Hendek Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.
Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından cesetler Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, otobüsün yolcuları kaza yerine gelen başka bir otobüsle Zonguldak´a hareket etti.
Kazada ölen otobüs muavini Canpolat´ın izinli olmasına rağmen Zonguldak´taki nişanlısını görebilmek için kazaya karışan otobüse kendisini muavin olarak yazdırdığı ve motorun tamir edilmesi için uğraştığı sırada kontrolden çıkan otomobilin ilk çarptığı kişi olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Halil Bayraklı´nın da vefat eden kayınbiraderinin Zonguldak´taki cenazesine gitmek için otobüse bindiği belirtildi.
Otobüste bulunan yolcular, saatlerce otoyol kenarında aracın tamir edilmek için beklendiğini, önlem alınmadığını savunurken, kazanın göz göre göre geldiğini ifade etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi