CHP´li bir grup, Ergenekon davası kapsamında yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal´a destek için Zonguldak´tan otobüslerle Silivri´ye gitti.
Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve bugün Silivri´de duruşmasına devam edilecek olan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal´a destek için CHP´liler, Zonguldak´tan gece saatlerinde on otobüsle İstanbul´a hareket etti. Yolculuk öncesi bir açıklama yapan CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, "Tutuklu vekillerimizin duruşmaları var. Demokrasi örgütleri olarak destek anlamında yola çıkıyoruz. 1 Ekim´den sonra bu tutuklukları sona erecek. Toplamda 10 otobüs yola çıkıyor. İzmir,
Zonguldak örgütleri eş zamanlı yola çıkıyoruz. Demokratik anlamda destek vereceğiz. İnşallah 1 Ekim´den sonra Meclis´ten olumlu sonuç çıkacağına inanıyoruz. Çünkü bu tablo Zonguldak´a yakışmıyor. Bu süreçten sonra sonuç çıkmazsa tepkilerimizi, genel merkezle geniş katılımlı imza kampanyası yapacağız" dedi.
Tutuklu vekil Mehmet Haberal´in ağabeyi Osman Haberal ise, "Mahkeme var. Onu izlemeye gidiyoruz. Adaletsizlik, hukuksuzluğu, Türk kamuoyuna duyurmaya gidiyoruz" şeklinde konuştu.

"TUTUKLAMALAR ÇOK UZADI"
Silivri´ye umutlu gittiklerini ifade eden CHP Zonguldak Milletvekili Avukat Ali İhsan Köktürk ise, tutuklamaların makul süreleri aştığını söyledi. 1 Ekim 2011 tarihinde açılacak olan TBMM´den olumlu sonuç beklediklerini dile getiren Köktürk, şöyle dedi:
"Silivri´ye umutlu gidiyoruz. Bu tutuklamalar artık çok uzadı. Makul olan süreleri de aştı. Gerek ulusal, gerekse evrensel hukukun sürelerinin çok çok üzerine çıktı. Halkın iradesine saygı gösterilmesi gerekir. 1 Ekim 2011 tarihinde TBMM açılıyor. Zonguldak halkı olarak Mehmet Haberal´i, hem Zonguldak´a hem de Türkiye´ye hizmet edecek bir noktada görmek istiyoruz. Bu olanağın kendisine sağlanmasını istiyoruz. Bunun için bu umutla ve inançla Silivri´ye gidiyoruz. İzmir örgütü de çok kalabalık gelecek.
Daha önceki mahkemelere Türkiye´nin değişik illerinden çok katılım oluyordu. Ancak İzmir ve Zonguldak örgütü ile de orada çok sayıda kalabalık insan topluluğu olacağına inanıyorum. İnşallah bu umutla giden arkadaşlarımızın beklentileri gerçekleşir. İmza kampanyasını da düzenleyeceğiz. Daha önceki parti meclisi toplantısında da bunu konuşmuştuk. Genel başkanımız da son derece uygun bulmuştu. Ancak bunun genel merkez yöneticilerimiz ve başkan vekillerimizin de katılımıyla bir karara bağlamıştık. Muharrem İnce
ve geniş katılımlı milletvekillerimiz parti otobüsleri ile birlikte Zonguldak´a gelecekler. Ayrıca genel başkan yardımcılarımızın da bir kısmı Zonguldak´a gelecek. Onların katılımıyla da Zonguldak´ta imza kampanyasını başlatacağız. Çok daha geniş katılımlarla olacak. İnşallah buna gerek kalmaz. Beklentimiz karşılanmadığı takdirde çabalarımız sürecek."
Partililer, İzmir´den yola çıkan partililerle Silivri´de buluşacak.
Editör: Pusula Gazetesi