Çaydeğirmeni beldesini kamu ve belediye yatırımları ile cazibe merkezi haline dönüştüren Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, göreve geldiği günden bugüne aldığı emaneti yerine getirebilmek için gece gündüz çalışıyor. Seçimlerin, makamların gelip geçici olduğunu ifade eden Başkan Satılmış Gebeş, Çaydeğirmeni Beldesinin kendi üzerinde çok büyük emeği olduğunu bu bilinçle hareket ettiği, önemli olanın bu görev esnasında bir hoş seda ve kalıcı eserler bırakmak olduğunu, meclis üyeleri ve personeliyle beraber gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalıştıklarını ifade etti. Çaydeğirmeni beldesinin her geçen gün büyüyüp gelişmekte olan bir belde olduğunu ve bu gelişmenin her geçen gün daha da artarak devam ettiğini vurgulayan Başkan Satılmış Gebeş, Şu an belde de devam eden ve bittiklerinde Çaydeğirmeni&[#]8217;nin her yönden göz kamaştırıcı bir hale geleceği önemli yatırım projelerinin çalışmalarını yerinde inceledi.


TOKİ&[#]8217;NİN İKİNCİ ETAPINA BAŞLANILDI ÜÇÜNCÜ ETAP İSE SIRADA&[#]8230;


Toplam 192 daireden oluşacak olan TOKİ&[#]8217;nin ikinci etap konutlarının yapımına başlandı. Başkan Gebeş, ikinci etap TOKİ konutlarının yapım alanında incelemelerde bulundu. Gebeş, &[#]8220;İkinci etap TOKİ konutlarının temelleri atıldı ve kaba inşaatlarının yapımına başlanıldı. TOKİ ile modern şehirciliğin Çaydeğirmeni&[#]8217;nde kurulması adına çalışmalar yapıyoruz. Şükürler olsun 160+5 alışveriş merkezi camisi ile daire sosyal donatı alanları geçtiğimiz yıllarda bitirdik vatandaşlarımıza teslim ettik. Yapılan bu TOKİ çalışması bölgede ve diğer ilçelerde gerçekten örnek oldu çok beğeni topladı. İkinci etabın yapılması için çok büyük talepler geldi. İkinci etap çalışmaları da şu an Yeni mahalle de devam ediyor. Yeni TOKİ konutları çok hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. İnşallah yapımına başlanılan bu konutlarda 2012 yılının bu günlerinde oturulmaya başlanılacak. Şimdiden ev sahibi olacaklar kadar bende bunun heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim&[#]8221; dedi.


ÇAYDEĞİRMENİ KENT ORMANI BİTME AŞAMASINA GELDİ


Çaydeğirmeni beldesinin Çay Mahallesinde bir cephesi Gökçebey Caddesi bir cephesi Çukur Caddesi ile kucaklaşan Kent Ormanı projesinde mutlu sona doğru yaklaşılıyor. Yaklaşık 44 bin metre kare alana kurulacak olan Kent ormanı alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, &[#]8220;Çaydeğirmeni&[#]8217;nin büyümesine paralel Sosyal ve Kültürel anlamda da insanlarımızın ihtiyaçları beklentileri de büyümektedir. Bu anlamda Sosyal ve Kültürel projelere de ağırlık verdik. Bu anlamda belde halkımızın hafta sonlarını ve boş zamanlarını rahatlıkla geçirebileceği sosyal donatı alanları ihtiyaç duyulmaktaydı. Burada Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte planladığımız Kent Ormanı projesi ile gerçekten insanlarımızın hoş vakit geçirip boş zamanlarını değerlendirebileceği mükemmel bir çalışma yapıyoruz. 44 bin metre kare alanda oyun gurupları kafeteryası ile kamelyaları ile şadırvanı mescidi, mini futbol, basketbol voleybol sahalar, yürüyüş yolları ile çok amaçlı bir tesis kuruyoruz. Kent Ormanında çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. 11.11.2011 tarihinde saat 11.00&[#]8217;de Kent Ormanımızın açılışını yapmayı planlıyoruz. Kent ormanımız bittiğinde hemşerilerimiz geniş ve güzel bir mekânda boş vakitlerini geçirip tatil yapma imkânı bulacaklar&[#]8221; şeklinde konuştu.


ÇAYDEĞİRMENİ&[#]8217;NDE FİLYOS ÇAYI TAŞKIN KONTROLÜNE BAŞLANILDI


Çaydeğirmeni beldesi hudutları dahilinde bulunan ve yatırımcılar için büyük önem arz eden Filyos çayı taşkın kontrolüne başlanıldı. Müteahhit firmanın yapmaya başladığı çalışma alanında incelemelerde bulunan ve bu çalışmanın yaklaşık 5 km&[#]8217;lik bir alanı kapsadığını vurgulayan Başkan Satılmış Gebeş, &[#]8220;2010 yılı Aralık ayı içerisinde ihalesi yapılan Filyos çayı taşkın kontrolü Çaydeğirmeni beldesinin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Bölge Milletvekillerimizin de desteği ile programa aldığımız ve Çaydeğirmeni Belediye hudutlarını kapsayan taşkın kontrolü bitirildikten sonra Çaydeğirmeni Beldesi her anlamda müthiş bir kalkınma hamlesi içerisine girecek. Bölgeye yeni yatırımlar gelmesi, sosyal ve kültürel yönden daha kapsamlı çalışmaların yapılabilmesi için Filyos çayının taşkınlara karşı gerekli önlemlerin alınması gerekiyordu. Taşkın çalışmalarının bitirilmesinden sonra atıl durumda bekleyen araziler değerlenecek, yeni alanlar imara açılacak, belde yeni yatırım alanları kazanacak buda ilçemiz ve beldemiz adına büyük kazanım olacaktır&[#]8221; dedi.


ÇAYDEĞİRMENİ&[#]8217;NDE ALPARSLAN DERESİNİN ISLAHINA BAŞLANILDI


Çaydeğirmeni belde merkezinin ortasından geçen ve belediye kurulduğundan buyana beldenin adeta kanayan bir yarası olan Alparslan deresinin ıslah edilme çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Islah çalışmasıyla en ufak bir yağış sonrası belde halkının korkulu rüyası haline gelen Alparslan deresi tehlikeli olmaktan çıkarılıyor. Alparslan dersinin 830 metrelik kısmı sağlı sollu zemini de beton kanat içine alınarak ıslah ediliyor. Alparslan deresinin ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş,&[#]8221; Beldemizin var oluşundan beri kanayan yarası olan Alparslan deresinde ıslah çalışmaları devam ediyor Bu belde adımıza gerçekten çok büyük bir sıkıntıydı. En ufak bir yağmurda yağışta beldemiz sel tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Alparslan deresi beldemizin ortasından geçmekte ve şehrimizi ikiye bölmektedir. Esnafımız belde halkımız büyük bir tedirginlik yaşamaktaydı. Yıllardır yaptığımız mücadelenin meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kısa bir sürede yaklaşık 830 metre sağlı sollu zemini de beton kanat içine alınmak koşuluyla güzel bir dere ıslah çalışması yapılarak proje tamamlanacak. Bu çalışma bittiğinde beldemiz ekonomik yönden daha da canlanacak insanlarımız daha da kolay daha beldemize yatırım yapma imkanı bulacak. Dere kenarındaki arazilere daha çabuk yapılaşma ve değişik ticari faaliyetler yapılma imkanı bulunacak. Bu dere ıslahı yapılmadan önce bu çalışmaların yapılması mümkün değildi. İnsanlarda büyük bir tedirginlik vardı. Ama şükürler olsun bu çalışma bittikten sonra buraları da ekonomiye kazandırmış olacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi