Çaycuma&[#]8217;dan meyve ve sebze ambarı olarak bilinen Kayıkçılar Köyü&[#]8217;nde bir çiftçi 7 dönümlük tarlasından 10 ton deveci armudu toplamanın mutluluğunu yaşıyor. Armudu dalında sattığını ifade eden çiftçi Hasan Girgin&[#]8217;in ilk hasat gününe Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam ve Kayıkcılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bayram Cura da katıldı.


Kayıkcılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bayram Cura,


ilçede yetişen deveci armudunun iklim şartlarına göre bakıma ihtiyaç duyulan bir meyve olduğunu söylerken; &[#]8220;Armut üreticisi ürününü iyi fiyattan sattığı için mutlu. Bu üretim döneminde ilçemizde meyve üreticilerinin yüzde 70´i damlama sulama yöntemi ile bahçelerini suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Bu bahçe sahibi Hasan Girgin kardeşimiz ilk yılı olmasına rağmen bahçesine iyi bakmış, kendisini kutluyorum. Bolluk ve kalitenin yanı sıra fiyat sevinci yaşıyoruz. Armut üretimindeki verimlilik ve alım fiyatları üreticileri mutlu etti&[#]8221;diye konuştu.


Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam ilçede meyveciliğin giderek çoğaldığını ifade ederek; &[#]8220;Çiftçilerin alternatif ürünlere yönelmeleri ve tarla ürünlerinden bahçeciliğe geçmeleri çok önemli bir gelişme. Bahçecilik ilk kurulum masrafları yüksek olmasına karşın tarla tarımından çok daha karlı. Bu bahçe sahibinin de ilk yılı olmasına rağmen ufak tefek noksanları var. İlk armut hasadını yapıyor. Söylediğine göre 10 ton ürün yetiştirmiş&[#]8221;şeklinde konuştu.


Armut üreticisi Hasan Girgin ise, &[#]8220;Bu yıl havaların sıcak gitmesi ile birlikte armutlar damlama sulama sistemi sayesinde iyi yetişti. Bölgede aşırı sıcaklık oldu. Deveci armudunun fiyatının 1 ile 3 liradan açılması yetiştirici adına sevindirici. Bir tüketiciye dalında kilosu 2 liradan sattım. İyi bir gelir elde etmenin mutluluğunu yaşıyorum&[#]8221;dedi.



Editör: Pusula Gazetesi