Zonguldak Valisi Erdal Ata, Ereğli ilçesinde yapılan operasyonla ilgili olarak, ´´Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, haksız menfaat temin etmek, tefecilik, ihalelere fesat karıştırmak, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek ve tehdit gibi suçlardan 28 kişi gözaltına alındı´´ dedi.


Ata yaptığı açıklamada, olayın Ergenekon soruşturmasıyla herhangi bağlantısının bulunmadığını söyledi.


Operasyonun çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik emniyetin aylardır, hatta 2 yıldır takip ettiği bir konu olduğunu anlatan Ata, şöyle konuştu:


´´Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, haksız menfaat temin etmek, tefecilik, ihalelere fesat karıştırmak, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek ve tehdit gibi suçlardan 28 kişi gözaltına alındı.


Yapılan operasyon sonucu zanlıların ifadeleri alınıyor. Daha sonra gözaltına alınan kişiler, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara´ya sevk edilecekler. Çünkü, orayla bağlantılı konular var. Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülüyor.´´


Ata, gözaltına alınan kişiler arasında polisin de bulunduğunu kaydetti.


Operasyon kapsamında, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu ile TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz´in de aralarında olduğu 28 kişi gözaltına alınmış, Ereğli Belediyesi ve TSO binasında el konulan bazı evrak ile bilgisayar kasaları İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi