Kdz. Ereğli ilçesinde tesisatçılık yapan 29 yaşındaki Tolga Demirel, üç yıl önce sosyal paylaşım sitesinden kendisi ile aynı yaştaki Taylandlı Pluemjit Panpetch ile tanıştı. İlçeden 7 bin 235 kilometre uzakta yaşayan kız arkadaşı ile bir süre görüşen Demirel, evlenme teklifine ´Evet´ cevabını alınca Tayland´a gitti.
Tayland geleneklerine göre gerçekleştirilen düğün dokuz buçuk saat sürdü. Memleketiyle vedalaşan Taylandlı gelin Zonguldak´ın Ereğli ilçesine geldi. Aşkları mesafe tanımayan çift ise önce din görevlisinin yolunu tuttu. Panpetch, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Pluemjit Panpetch´e "Yağmur" ismi konuldu. Çift ardından düğünlerini açık alanda yapTI.
EŞİNE TÜRKÇE ´SENİ SEVİYORUM´ DEDİ
Duygularını ifade eden Yağmur Demirel, eşi Tolga´ya Türkçe ´Seni seviyorum Tolga´ dedi. Damat ise eşine "Bende seni seviyorum" diye karşılık verdi. Heyecanlı olduğunu dile getiren Tolga Demirel, "Üç sene önce internette tanıştık. Çok heyecanlıyım. Tayland´a gittim. Orada görüşmeye devam ettik. Geçen ay tekrar almaya gittim. Oranın adet ve örfüne göre düğün yapıldı. Türkiye´den çok farklı bir düğündü. Bu gün mutluyuz. Düğün 9.5 saat sürdü" dedi.
Eşi ile mutlu olduğunu ifade eden Yağmur Demirel ise "Türkiye´yi çok beğeniyorum. Her şeyi çok seviyorum. Türk insanı çok sıcakkanlı. Burası Tayland´dan çok farklı. Burada olmak çok güzel" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi