Zonguldak Barosu, Kadına şiddet konulu çalışmanın ardından şimdi de çocukların gördüğü şiddet ve suça itilen çocuklarla ilgili çalışmayı yapmaya hazırlanıyor. Zonguldak Barosu ile Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 22- 23 Ekim tarihleri arasında ortaklaşa gerçekleştirilecek olan çalışma &[#]8220;Suça İtilen Çocuk&[#]8221;, &[#]8220;Suç Faili Çocuk&[#]8221; başlığını taşıyor.


Suça karışan ve suça yöneltilen çocuklarının sayısını azaltmak azaltmayı ve çocuk suçlularla ilgili hukuki düzenlemelerin ne getirip ne götürdüğünün daha iyi anlaşılmasını sağlamayı amaçlayan programın önemli konuşmacıları olacak. Çalışmada ayrıca kendisi veya ailesi suça bulaşmış veya suçlamayla karşı karşıya kalmış çocukların olumsuz etkilenmemesi için hangi yöntemlerin uygulanması gerektiği de anlatılacak.


Baro Başkanı Kerem Ertem Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede Zonguldak barosu olarak güncel ve önemli gördükleri olaylarda eğitimi önemsediklerini ve bu yönde çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.


Ertem; &[#]8220;Suça İtilen Çocuk&[#]8221;, &[#]8220;Suç Faili Çocuk&[#]8221; konulu eğitim programıyla ilgili olarak; &[#]8220;Bilindiği üzere son zamanlarda çocuklara yönelik şiddetin arttığını, çocuğa yönelik suçların arttığını veya çocukların içerisinde bulunduğu, faal olarak olduğu suçların artış gösterdiğini anlıyoruz. Zonguldak Barosu olarak avukat görevlendirilmelerindeki çocuk suçlarındaki artıştan bunu çıkartıyoruz. Bu konu ile ilgili de gerek avukatlara yönelik gerekse bütün hukukçulara yönelik, kolluk kuvvetlerine yönelik bir eğitim çalışması planlıyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi de bu konuda bize kamusal destek verecektir. Çalışmanın avukat arkadaşlarımızın yanında hukukçular ve adli kuvvetler için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Suç işlemiş veya suça itilmiş çocuklarla iletişimi önemsiyoruz. Bu iletişim doğru sağlanır ve zamanında tedbir alınabilirse çocuklarımızın olaylara ve hayata bakışı pozitif yönde gelişebilir. Aksi taktirde tam tersi de olabilir. Suç işleyen veya suça itilen çocuklarımızın ileriki yıllarda olaylara ve gelişmelere nasıl baktıkları, benzer durumlarla karşılaştıklarında nasıl yaklaşacakları çok önemli. Bu süreçte biz hukukçuların, polisin ve psikologların yaklaşımı çok daha fazla önem kazanıyor. Zamanında alınmayan tedbirler ve yanlış uygulamalar suça itilen bir çocuğu ileriki yaşlarda bir suç makinesi haline getirebilir. Bu nedenle bu çalışmayı önemsiyor ve katılmak isteyen herkesi davet ediyoruz&[#]8221; dedi.


ALMANYA GEZİSİ VE SOSYAL FON


Ertem devam eden diğer iki proje hakkında da bilgi vererek; &[#]8220;Bir başka çalışmamız da Almanya&[#]8217;nın Hamm Barosu ile olacaktır. Hamm Barosu kardeş baro olarak Zonguldak Barosu ile ortak çalışmalara imza atacaktır. Bilindiği üzere Hamm şehri Ruhr Havzası&[#]8217;nda bulunuyor. Yani bir maden havzasında bulunuyor. Zonguldak ile Hamm ilinin benzer nitelikte olduğunu tespit ettik, Hamm Barosu Başkanı&[#]8217;nın bize yazmış olduğu mektuptan da anlaşıldığı üzere çok Zonguldaklı var. Benzer nitelikli, benzer iş kollarında ağırlık kazanmış, iki emek yoğun şehrinin iki barosu karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunacaklar. Çalışma içerisine girecekler. Zonguldak Barosu olarak meslektaşlarımıza yönelik olarak da sosyal yardımlaşma fonunun harekete geçirmeyi düşünüyoruz&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi