Zonguldak´ta dolmuşçu esnafı ile belediye özel halk otobüsçüleri arasında çıkan kavgada iki dolmuşçunun bıçaklanması üzerine dolmuşçu esnafı yol kapattı.


Zonguldak´ta Kapuz, Yeşilmahalle seferini yapan dolmuşçu esnafı ile, aynı güzergaha yolcu taşıyan Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsçüleri arasında çıkan kavgada Korhan Ali Erdem ve Murat Çebi isimli dolmuşçu esnafının bıçaklanması üzerine esnaf yol kapattı.


İhaleyi alan Baran Taşımacılık Firması´nın, özel halk otobüsü tarifesinin şartnamede 1.20 TL olmasına rağmen 70 kuruşa indirmesi üzerine aynı güzergaha yolcu taşıyan dolmuşçu esnafı duruma tepki gösterdi.


Uzun zamandan bu yana bu sorunun yaşandığını ifade eden Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ise alanda yaptığı açıklamada şöyle dedi:


"Bütün sorunlarımız erteleniyor. Hiçbir sorunumuz çözülmedi. Ne güzergahlar ile ilgili bir sorunumuz çözüldü. Şimdi ihaleyi yapılan halk otobüsleri yetkilisi arkadaşımız 1.20 TL´nin altında yolcu taşıyor. Güzergahı olmayan yere yolcu taşıyor. Şoför esnafı ile halk otobüsü vatandaşı arasında sorun çıkacağını söyledik. Bu sorumsuzluk bu duyarsızlık nereye kadar olacak. O koltuğa oturanlar birilerinin ölmesini mi bekliyor? Vali beye Emniyet Müdürü´ne dilekçe yazdım. Ama yine de olacak olay budur. Belediye kendi yetkilerini bilmiyorsa aynı tavrı biz mi takınalım. Pazartesi gününe kadar başkan burada yok. Başkan geldiğinde biz bu sorunu çözeceğiz. Çözülmediği takdirde biz bunu başka eylemlerle başka yönden çözeceğiz."


Bir süre yolu kapatan dolmuşçu esnafından yolun açılması istendi. Bir süre bekleyen esnaf, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´i alana çağırdı. Dolmuşçu esnafı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´in şehir dışında olması üzerine dolmuşlarına binerek eylemi sonlandırdı. Eylemin sona erdiği anda Arif Kılıçoğlu isimli vatandaş ise elindeki demir sopa ile Özel Halk Otobüsü´ne ait bilet dolumunun yapıldığı kulübelerin camlarını kırdı.


Can güvenliğinin bulunmadığını söyleyen dolmuşçu esnafı ise "Bizi hiçbir şekilde trafiği tıkamak insanları zora sokmak gibi niyetimiz yok. Eğer her hangi birisi üzülmüşse üzdüğümüz insanlardan özür diliyorum.Bizim şu anda can emniyetimiz yok. Hem yasa dışı taşımacılık yapıyor hem de gerekli emniyetimiz yok. Önlem almayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Başka insanların canı yanmasın" diye tepki gösterdi.

Yaşananların ardından, polis soruşturma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi