Kdz. Ereğli ilçesine Soğanlıyörük köyünün Yörük Mahallesi´nde yaşanan su sorunu için devreye Kaymakam İbrahim Çay´ın girmesiyle su sorunu çözüldü. Bilindiği gibi Soğanlıyörük köyü Yörük Mahallesi´nde belediyeye bağlı ana hat şebekesinden kaçak su aldıkları gerekçesi ile Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde olaylı bir şekilde su hattının mühürlenmesinin ardından başlayan gerginliğin çözümü için Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay devreye girmişti. Kdz. Ereğli Belediyesi´nin Delihakkı´da bulunan şantiyesinin hemen alt bölümünde geçtiğimiz günlerde başlayan sondaj çalışmalarında sona ulaşıldı ve 35metrede su kaynağı tespit edilerek ana su deposu hattına bağlandı. Konuyu başından sonuna kadar takip eden Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay suyun ilk çıkarılma çalışmalarını da bizzat izledi.
Soğanlıyörük Köyü Muhtarı İsmail Karaman, &[#]8220;Suyumuz bulundu son 6 aydır su için koşturuyoruz, artık hayat suyumuzu bulduk diyebiliriz. Öncelikle Kaymakamımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Valimiz ve il genel meclis üyelerimiz de bu konuda destek oldular. Suyumuzu bulduk elektriğimiz var hattımız döşeli, depomuz da var, hepsini devreye sokacağız ve 1 hafta içerisinde köyümüzde susuz yer kalmayacaktır&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da, su sorununu çözmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, &[#]8220;Valimiz Erol Ayyıldız özellikle bu konuyu yakından takip etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Su gerçektende çok büyük bir ihtiyaçtır. Yol olmaya bilir ama susuzluktan duramazsın. Köylere su getirmek bizim görevimizdir. Önemli olan vatandaşa odaklı hizmettir. Emeği geçen herkese vatandaşlara teşekkür ediyorum. Güle güle kullanın&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi