Emniyet Ereğli Belediyesi TSO, Belediye Başkanı Murat Sesli´nin evinin gözlem altına aldı.


TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz´in evi ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Likoğlu´nun işyerinin de arandığı bildirildi.



Sabaha karşı eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda TSO, Ereğli Belediyesi, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli´nin evi, Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu´nun işyeri, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz´in evi, Süleyman Sarımsak´a ait işyerinin arandığı öğrenildi.


Belediye Başkanı Murat Sesli´nin halen evinde olduğu ve içeride arama yapıldığı iddia edilirken, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu´nun ise önce TSO´ya götürüldüğü, ardından da gözaltına alındığı tahmin ediliyor.



PERSONEL İÇERİ ALINMIYOR


Diğer taraftan aramaların yapıldığı Ereğli Belediyesi, TSO personeli içeri alınmamıştı.


Şu saat itibariyle personelin içeri alınmaya başlandığı ancak aramaların devam ettiği gelen bilgiler arasında...



Operasyonla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, kaç kişinin gözaltına alındığı ise bilinmiyor...



PERSONEL İÇERİ ALINDI



Yapılan aramaların ardından TSO ve Belediye personelinin içeri alındığı ve aramalarında devam ettiği öğrenildi.



GÖZ ALTINA ALINANLAR ZONGULDAK´A GETİRİLİYOR



Şok baskını Zonguldak Emniyet müdürlüğü´ne bağlı ekipler gerçekleştirdi...


Olmayla ilgili kaç kişinin gözaltına alındığı bilinmezken, ev ve işyerlerinden polis tarafından alınan kişilerin Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne getirildiği öğrenildi..



FAZLI ERDOĞAN; "MASUMSA ADAYIMIZIN ARKASINDAYIZ"


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye´nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek; "Masum olduğu sürece adayımızın arkasındayız" dedi.



Erdoğan Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli´nin de gözaltına alındığı operasyonla ilgili suçu olmayan insanların komplo teorisiyle kurban edilmesine Ereğli halkının izin vermeyeceğini söyledi.


Erdoğan mahkeme karar verinceye kadar herkesim masum olduğunu ve şu anda yargı sürecinin devam ettiğini eksisi olan kimsenin arkasında bulunmadıklarını söyledi.


Erdoğan masum olduğu sürece adaylarının arkasında olduklarını söyledi.




AHMET LİKOĞLU SORGUDA



Ereğli´de yapılan operasyonun ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne getirin Ahmet Likoğlu´nun sorguya alındığı öğrenildi.


Operasyonu bizzat Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar´ın yürüttüğü ifade edilirken, operasyonun kapsamı hakkında şu anda bilgi verilmiyor..



29 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA



Ahmet Likoğlu´nun sorgusu devam ederken operasyonda gözaltına alınan 29 kişinin Ereğli´de yola çıkarıldığı ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne getirildiği öğrenildi.




Operasyonun yapılmasına neden olan iddianın "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" olduğu iddia edildi.



Operasyonda gözaltına alınanların sayısının 50 civarında olduğu belirtildi.


TSO YÖNETİMİ TOPLANIYOR


Ereğli TSO yönetiminin bugün saat 15.00´de toplanarak gelişmelere değerlendireceği öğrenildi Toplantının ardından gelişmelerle ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.


AHMET LİKOĞLU DİNLENİYOR MUYDU?
TSO Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı zamanda sac tüccarı da olan Likoğlu´nun iş yerinden 7 Haziran 2007´de hesaplarının kayıtlı olduğu bilgisayarın kasası çalınmıştı. İş yerindeki değerli bazı tablolarla faks ve televizyon gibi eşyalara ise dokunulmamıştı.
Likoğlu´nun 16 Temmuz 2008´de makam odasındaki tavan lambasında ses ve görüntü, elektrik kutusunda da ses aktarıcı olduğu iddia edilen cihaz bulunmuştu.



SORGULAMA´YA EK SÜRE

Gözaltına alınan şahıslardan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, TSO Başkanı Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz ve Metin Turan´ında aralarında bulunduğu yaklaşık 6 kişi sorgularının yapılması için Zonguldak Emniyet Müdürülğü´ne getirildi. Şahısların, çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, adam öldürmek, adam kaldırmak, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzlük ve usulsüzlük gibi suçlardan gözaltına alındığı öğrenildi.
Şahısların suçlandığı konuları doğrulayan Zonguldak Valisi Erdal Ata da, şahısların çıkar amaçlı örgüt kurma ve yosuzluk, usulsüzlük gibi suçlardan suçlandığını kaydetti.
Polisin gözaltıların çok olması nedeniyle 4 gün ek gözaltı süresi aldığı ve sorgulama ile tahkikatın 4 gün süreceği belirtildi.



Ayrıntılar birazdan...



Editör: Pusula Gazetesi