Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinden düzenlenen veda yemeğinde Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Alaplı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaman, İlçe Jandarma Komutan Vekilli Yüzbaşı Engin Özkul, ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, ilçe Müftüsü Hüseyin Baş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve esnaflar katıldı. Veda yemeğinde konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 5 yıl görev yaptığı ilçeden mutlu bir şekilde ayrıldığını söyledi.
Alaplı&[#]8217;nın güzelliklere ve büyük projelere layık olduğunu belirten Memük, şöyle konuştu:
&[#]8220;Öncelikle benim için hazırlanan veda yemeğine katılarak beni onore ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Aslında buna veda yemeği dememek lazım, bu veda değil bence, çünkü hayat devam ediyor. Önemli olan hoş bir seda bırakmak, Alaplı&[#]8217;da hatırlanmak, bizler sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Günler çabuk geçiyor, 5 yıl bir su gibi geldi geçti, tabi ilçeye ilk geldiğim zaman en büyük hedefim, büyük işler ve projelerle uğraşmaktı. Bu yönde beyanatlar vermiştim, yine aynı sözümdeyim. Alaplı gerçekten büyük projelere layıktır, tabi bir kısım yatırımlar gerçekleştirdik, bazıları başladı, bazıları devam ediyor. Her şey nasip bizimde nasibimiz bu kadarmış, tabi ki özel sektör yatırımları olan sanayi yatırımlarında biraz yavaş gittik, bunda 2008 yılında ekonomik sektörde duraklama ve deniz sektöründeki duraklamaların bölgemiz ekonomisine mutlaka etkileri oldu. Ama inşallah bundan sonra tersane, liman projesi ve OSB projelerinin hızlı bir şekilde yapılması için Alaplı&[#]8217;nın sahip çıkacağını düşünüyorum. Bizden sonrakiler inşallah bunları devam ettirirler, Alaplı her şeye layıktır, ilçeden mutlu bir şekilde ayrılıyorum, sizlerle gerçekten güzel dostluklar kurduk. Hakkınızı helal edin, ben Zonguldak&[#]8217;a geldiğimde buraları biliyordum. Eşimde Zonguldaklı olduğu için bende artık Zonguldak ve Alaplılı oldum, ben tekrar sizlerin bana haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Hoşçakalın.&[#]8221;
Konuşmasında oldukça duygulanan Memük, ağlamamak için kendini zor tutarken katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Alaplı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaman da Kaymakam Aydın Memük&[#]8217;ün ilçeye ilk geldiği zamanda kendisinin karşıladığını veda ederken de ilk uğurlama konuşmasını yapma şerefine erdiği için mutlu olduğunu söyledi.
Alaplı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaman, &[#]8220;Kaymakamımız Aydın Memük&[#]8217;ün ilçede yapılan her çalışmada çok büyük desteklerini gördük. Su, yol, kanalizasyon ve sosyal faaliyetlerde kendisinin büyük desteklerini gördük. Gerçekten her türlü hizmetlerde her türlü etkinliklerde Alaplı halkının yanında oldu, bunlardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bizler kaymakamımız Aydın Memük ile birlikte görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduk, kendisine yeni görev yerinde büyük başarılar diliyoruz&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından Alaplı Belediye Başkan vekili Mehmet Yaman, oda ve sivil toplum örgütleri tarafından Kaymakam Aydın Memük&[#]8217;e ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Yemek sonunda Alaplı Kaymakamı Aydın Memük yemeğe katılan katılımcılarla teker teker vedalaştı.
Editör: Pusula Gazetesi