Çaycuma Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu i tarafından açılan karate kursu kuşak imtihanı Çaycuma Kapalı Spor Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Kuşak imtihanını, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar ve Müdür Yardımcısı Özkan Yıldırım da izledi.


Çocukların kötü alışkanlıklardan korumak için karata kursunu açtıklarını ifade den kurs eğitmeni İlhan Aydın; &[#]8220;Çaycuma&[#]8217;da ilk defa uluslararası düzeyde bir kurs açtık. Kursumuz yaklaşık 70 öğrenci ile devam ediyor. Bugün 50 öğrencimiz kuşak imtihanına girecek. Çoğunun kuşaklarını bir üst seviyeye taşıyacaklarından eminim. İlerleyen zamanlarda çocuklarımızdan uluslararası başarılar bekliyoruz&[#]8221;diye konuştu.


Karate federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Oktay Altuntaş ise Alaplı, Ereğli ve Çaycuma&[#]8217;da bu kursları açtıklarını söyleyerek Zonguldak genelinde 377 lisanlı sporcunun olduğunu ifade etti. Altuntaş; &[#]8220; Çocukların genel durumunu görmek için buradayız. Zonguldak&[#]8217;ta tekvandodan sonra en güzel dövüş sanatı karatedir. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve tembellikten kurtarmak&[#]8221;şeklinde konuştu.

İmtihan sonunda birçok kursiyer kuşaklarını bir üst seviyeye çıkarmayı başardı
Editör: Pusula Gazetesi