Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile Zonguldak İş Kur İl Müdürlüğü&[#]8217;nün birlikte yürütecekleri &[#]8220;İş ve Meslek Danışmanlık Eğitimi&[#]8221; kursu ZKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen törenle başladı.


Türkiye genelinde 3 bin 500 kişinin göreceği kurs sonunda 2 bin kursiyer İş-Kur İl Müdürlüklerinde istihdam edilecek. KPSS&[#]8217;den 70 puan ve üzerinde alan adayların müracaat edebildiği kursa Zonguldakta 50 kursiyer eğitim alacak.


Törende konuşma yapan ZKÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcı Doçent Dr. Kadir Demir kurs hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşan Zonguldak İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit ise amaçlarının işsizlere meslek kazandırmak olduğunu belirtti. Yiğit, &[#]8220;Birey için çalışmak, emek ve zihin gücünü harcaması karşılığında gelir elde etmesinin ötesinde anlamı olan bir kavramdır. Hangi kesimde ve düzeyde olursa olsun çalışma bireye toplum içinde yer ve rol kazandırır. İnsanlar kendilerini sosyal bir bütünlük olarak görüp kimliklerini ancak işlerinde kazanabilirler. Kişinin geleceğine yön vermesi, daha iyi koşullarda yaşam arayışına girmesi, kendisini ifade edebilmesi, işiyle çok yakından ilgilidir. Bu nedenle insanlar yalnızca meslek sahibi olmak için değil iyi bir iş yerinde çalışmak, belki de daha huzurlu ve doyum sağlayabileceği bir iş sahibi olabilmek için de bir dizi zorlu aşamadan geçer. Biz bu döneme iş arama süreci diyoruz. Hepimiz bu süreçle, hayatımız boyunca en az bir kere karşı karşıya kaldık. İş-Kur olarak bu zorlu ve sıkıntılı iş arama sürecinde istihdam, mesleki eğitim ve işsizlik ödeneği gibi araçlarla işsizlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine hizmetlerimiz içerisinde yer alan ve bu gün başlayan 25 Kasım 2011 tarihinde bitecek olan 50 kişiye yönelik ve 142.595 TL bütçeli iş ve meslek danışmanlığı hizmetini de işsizlerimize ve meslek seçme aşamasında olan vatandaşlarımıza sumaya çalışıyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Törenin ardından kokteyl düzenlenirken, kokteyle ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de katılarak öğretim görevlileri ve kursiyerlerle sohbet etti.
Editör: Pusula Gazetesi