İbrahim Fikri Anıl İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Türkiye Yardımsevenler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aytül Bozkurt, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunduğu programda, şiirler okundu. Öğrenci andının okunmasının ardından ise Okul Müdürü Osman Nuri Özcan, &[#]8220;Bizler evlatlarımızı okullarımızda eğitmeye çalışıyloruz. Bunu yaparken de çağa uygun donanıma sahip okullara ihtiyaç duymaktayız. Devletimizin imkanları yanı sıra kendini eğitime adamış hayırsever iş adamlarımızın olması daha çağdaş okullarımızın ortaya çıkmasını sağlıyor. İbrahim Fikri Anıl bey de Zonguldak&[#]8217;a bu güzel okulu kazandırması bizlerin gönüllerinde yerini almıştır. İbrahim Fikri bey&[#]8217;e, Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum&[#]8221; dedi.
Türkiye Yardımseverler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aytül Bozkurt ise konuşmasında, &[#]8220;Eğitimin hayatımızdaki ve ülkemizin geleceğindeki yerini çok iyi anladım. Dernek olarak eğitime çok önem veriyoruz. Bütün çektiğimiz sıkıntıları geride bıraktık. Binamız hizmete açıldı. Özellikle dün gece aramızdan ayrılan İbrahim Fikri Anıl&[#]8217;a da Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum&[#]8221; diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise konuşmasında, binanın hizmete girmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise konuşmasında şöyle dedi:
&[#]8220;Biraz önceki konuşmacılar da değindi. Ben tanımayı isterdim ama fırsatımız olmadı. Eseri burada. En kalbi duygularla İbrahim Fikri Anıl hayatını kaybettiği için saygıyla önlerinde eğiliyoruz. Bu mübarek eseri bizlere bıraktığından dolayı minnettarlıklarımı kendilerine ve yakınlarına iletiyorum. 2011&[#]8211;2012 eğitim öğretim yılının başladığı bu günde öğrencilerimiz ders başı yaparak öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.&[#]8221;
Konuşmaların ardından Yardımsevenler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aytül Bozkurt&[#]8217;a katkılarından dolayı plaket verildi. İbrahim Fikri Anıl&[#]8217;ın ödülünü de Bozkurt aldı. Konuşmaların ardından kurdele kesildi.
Editör: Pusula Gazetesi