Zonguldak&[#]8217;ta yapılması planlanan 400 yataklı yeni modern hastane için incelemeler yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri 69 Ambarları&[#]8217;nın bulunduğu alanı beğendi.


Yetkililer metrekare olarak hesaplandığında yeni arsanın daha uygun olacağına karar verirken, arsanın alımı konusunda harekete geçtiler.


Arsanın konumu ve yapılması gereken işler konusunda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüşmeler yapan yetkililer Başkan Akdemir&[#]8217;den de tam destek aldılar.


Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler hakkında Pusula&[#]8217;ya konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, &[#]8220;SGK Lojmanlarının bulunduğu bölgeye hastane yapılırsa yazık olur&[#]8221; şeklinde değerlendirdi.


Arsa alımı konusundaki problemler çözüldüğünde yeniden proje üzerinde oynama yapılacağını ifade eden Başkan Akdemir, Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmelerle ilgili şu bilgileri verdi:


&[#]8220;Yetkililer yeri incelediler ve beğendiler. Şuanda yapılması gereken alımıyla ilgili problemlerin çözülmesi gerekiyor. Bizde Zonguldak Belediyesi olarak kendilerine destek vereceğiz. Arsa konusunda en önemli olan şey metrekare sorunuydu ve baktıklarında 69 Ambarlarının bulunduğu alanı daha uygun buldular. Bende o bölgeye yapılması taraftarıyım. Hastane kesin olarak oraya yapılacak diyemeyiz. Çünkü hazırlanmış bir proje var ama lojmanların olduğu bölgeye göre onaylanmış. Şimdi yeniden proje üzerinde oynanacak. Biz lojmanların orada olmasını istemiyoruz. Yeni, modern bir hastane için o yazık olur.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi