Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kayserili İşadamı Rifat Güpgüpoğlu tarafından Çaycuma Karapınar Beldesinde yaptırılan ilköğretim ve lise binalarında incelemelerde bulundu. Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;ı Karapınar&[#]8217;da Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, İşadamı Rifat Güpgüpoğlu ve oğlu Galip Güpgüpoğlu karşıladı.


İlk olarak Karapınar Lisesi&[#]8217;ne Güpgüpoğlu tarafından yaptırılan 8 derslikli ek binayı gezen Vali Ayyıldız inşaat hakkında Galip Güpgüpoğlu&[#]8217;ndan bilgiler aldı.


Kaymakam Hasan Yaman bu sene Karapınar Lisesi&[#]8217;nin çok programlı lise haline dönüştüğünü ve öğrenci sayısının artmasıyla ek binaya daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.


Ardından yine Güpgüpoğlu tarafından yaptırılan 18 derslikli Karapınar İlköğretim Okulu ek binasını inşaatını inceleyen Vali Ayyıldız, okulda daha önce eğitim verilen deprem barakalarını görünce oldukça şaşırarak hayırsever aileye katkılarından dolayı teşekkür etti.


Karapınar İlköğretim Okulu&[#]8217;nun durumunu daha önce tesadüfen gördüğünü ve çok üzüldüğünü ifade eden İşadamı Rifat Güpgüpoğlu; &[#]8220;Yaptırdığımız okulların bütün ihtiyaçlarını da çocuklarımla beraber karşılıyoruz. Ancak eğitim gönüllülerin şevkini kırmamak gerekiyor. KDV meselesinde de devlet elimizden tutarsa daha çok hayırsever kazanılacak, eğitimle ilgili yeni ufuklar açılacaktır. Çevremize faydalı olabilmek için bu paraları kazandık. İnşallah bu isteğimiz bir gün gerçekleşecektir&[#]8221;diye konuştu. Okulların inşaatında bizzat ilgilenen Galip Güpgüpoğlu ise inşaatlarda en kaliteli malzemeleri kullandıklarını belirterek; &[#]8220;Birinci sınıf deprem bölgesi olan Karapınar&[#]8217;da yavrularımızın eğitim göreceği bu okullarda elimizden gelen en yüksek kaliteyi uyguladık&[#]8221;dedi.


Vali Erol Ayyıldız son olarak üç yıl önce Perşembe Beldesi&[#]8217;nde Güpgüpoğlu ailesi tarafından ek derslik yaptırılan Filiz-Rifat Güpgüpoğlu Lisesi&[#]8217;ni ziyaret eti. Vali Ayyıldız görev süresi boyunca ildeki tüm hayırseverlere elinden gelen desteği vereceğini söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi