Çaycuma TSO tarafından daha önce açılan ve başarılı bir şekilde tamamlanan &[#]8220;Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi&[#]8221;nin ikincisi yoğun ilgi gördü. 20 Eylül de başlayacak olan kursa yapılan müracaatlar artınca kursiyerleri belirlemek üzere müracaat edenlerle mülakat yapıldı. Mülakat sonucunda seçilen 30 kursiyer 20 Eylülden itibaren haftada iki tam olmak üzere 11 Ekim e kadar kurslarına devam edecekler. Toplam 60 saatlik kurs boyunca girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme, iş planı, Pazar, yönetim vb konulardan oluşan dersler ile katılımcılar kendi iş fikirleri doğrultusunda iş planlarını hazırlayacaklar ve kursun sonunda &[#]8220;girişimcilik&[#]8221; sertifikası alacaklar.


20 Eylül den itibaren yaklaşık bir aylık süre içinde Salı ve Çarşamba günlerinde Çaycuma TSO&[#]8217;nun toplantı salonunda ücretsiz verilecek teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bu eğitime katılımcıların tek yapması gereken derslere devam etmek ve iş fikirlerini bir plana dökmek olacak.


Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık eğitim çalışması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; &[#]8220;Üyelerimizin ve çevremizde iş kurmak isteyenlerin talepleri üzerine gerçekleştirdiğimiz ilk eğitim de büyük ilgi görmüştü. Bu yüzden söz verdiğimiz gibi ikincisini gerçekleştiriyoruz. Gösterilen yoğun ilgiden dolayı ayrıca mutlu olduk ve kursa katılanların işlerini kurmasını ve başarılı bir şekilde yürüterek ekonomik hayattaki yerlerini almalarını hedefledik. Kurs sonunda KOSGEB&[#]8217;ten alacakları desteğin de kendilerine önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Oda olarak eğitim konusundaki çalışmalarımıza daha fazla önem veriyoruz. Çünkü eğitim yanında başarıyı da getiriyor. İlgi ve talep olduğu sürece benzer eğitim çalışmalarımız devam edecektir. Bu konuda talepleri her zaman için karşılamaktan büyük mutluluk da duymaktayız&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi