Zonguldak&[#]8217;ta 69 Ambarlarına yapılmak istenen yeni hastanenin önüne 3 engel çıktı. Zemin etüdü, mülkiyet ve derenin ıslah edilmesi. Zemin etüdü sağlam çıkarsa iş, mülkiyet sorunu için Valiliğe, dere ıslahı içinde Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne kalıyor. Eğer tüm engeller ortadan kaldırılırsa Zonguldak 400 yataklı değil, 800 yada 1000 yataklı yeni modern bir kampus hastaneye kavuşmuş olacak.


69 Ambarları arsasını incelemeye gelen Sağlık Bakanlığı Yetkililerin izlenimleri ve yapılması gerekenlerle ilgili Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi:


Ece Hyundai&[#]8217;nin bulunduğu bölgeden, 69 Ambarlarının sonuna kadar yapılması düşünülen bir proje. Kampus Hastane yapmayı planlıyoruz. Sağlık Bakanlığı Yetkilileri geldiler ve arsayı incelediler. Aldıkları notları Sağlık Bakanlığı Müsteşarına ve Sağlık Bakanına aktaracaklar. Son kararı da Sağlık Bakanlığı verecek. O bölgede yapılması gereken işlemler var. Öncelikle zemin etüdünün yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra orada arsayı kiralayan kişiler var. Hazinenin bu kiracıları devre dışı bırakması gerekiyor. Aynı zamanda dereninde ıslah edilmesi gerekiyor. Modern bir hastanenin yanında pis kokan bir derenin olmaması gerekiyor.



SGK Lojmanlarının bulunduğu bölgeyle ilgili olarak da biz dosyamızı hazırladık ve TOKİ&[#]8217;ye teslim ettik. TOKİ şimdi orayı ihale edecek. Lojmanlarda kalan vatandaşlar içinde 15 Ekim&[#]8217;e kadar çıkmaları söylendi. Bu çalışmalarda bir taraftan devam ediyor.


Kısacası işin mülkiyet, etüt ve konum durumu tamamlanırsa biran önce çalışmalar başlayacak. Tabi bunun kararını da Sağlık Bakanlığı verecek.


İşi farklı boyutlarda düşünmek lazım. Yani 69 Ambarlarına yapılırsa 60-80 bin metrekarelik alana yapılması düşünülüyor. O zamanda yapılacak hastane 400 yataklı değil 800 yada 1000 yataklı olacak. Bizim gördüğümüz 69 ambarlarına yapılma şansı Yüzde 50-50. Ama tüm bu problemler aşılır ve 69 Ambarlarına yapılırsa Zonguldak için çok güzel bir yatırım olacak. Oradaki çirkin görüntü tamamen ortadan kalkmış olacak. Zonguldak&[#]8217;ın girişi modern bir görünüme sahip olacak. Bu sayede derenin ıslah edilmesi sağlanacak.


Editör: Pusula Gazetesi