Türkiye´de örnek gösterilecek bir çalışmayla ülkenin en modern Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi´nin oluşturulmasında büyük emekleri olan ve yeni bir proje ile de sokak kedilerinin beslenme ve sığınma sorununa çözüm bulacak bir çalışmaya imza atmaya hazırlanan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a teşekkür etmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştiren Evren Türeci Sezgin, HAYTAP olarak Karadeniz Ereğli Belediyesi´nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Hayvan Hakları Federasyonu´nun Ulusal Koordinatörü ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, Karadeniz Ereğli Belediyesi´nin sokak kedileriyle ilgili hazırladığı projenin kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, &[#]8220;Böyle bir çağdaş kentin belediye başkanı olarak insan-hayvan ayırımı yapmadan her canlının yaşam hakkına saygı göstermenizden dolayı size teşekkür ediyorum. Ülkenin bazı bölgelerinde de sokak kedilerinin barınma ve beslenme sorunlarına yönelik çalışmalar yapılıyor, ancak izin projenizde sokak kedileri doğal yaşamlarından ayrı tutulmuyor. Dolayısıyla bizim için de çok uygun bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Doğal hayat içinde her canlının önemli bir görevi var. O canlılardan birini doğal hayattan çekip aldığınızda eko-sistem çöküyor. Aynı zamanda Karadeniz Ereğli Belediyesi´nin sokak köpekleri için oluşturduğu rehabilitasyon merkezinde yaban hayvanlarının da bakımlarının yapılabildiğini duyduk ve bundan dolayı da mutluluğumuz arttı. Ekibinizin bu yöndeki çalışmasını da takdirle karşılıyoruz&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, sokak hayvanlarına yönelik başarılı çalışmalar ve hayata geçirilen projelerde belediye ekibinin taşıdığı öneme işaret ederek, &[#]8220;Bir işi iş olsun diye yapmak var, bir de severek yapmak var. Karadeniz Ereğli Belediyesi´nin her bireyi işini severek yaptığı için çalışmalarımız halk tarafından takdirle karşılanıyor. Belediyemizin rehabilitasyon merkezinde bakımı ve her türlü aşıları yapılan sokak hayvanlarını küpeleyip doğal yaşamlarına bırakmamızı hala anlayamayan bireylerimiz var. Bazılarımıza göre sokaktan toplanan her köpek bakımevinde yaşatılmalı. Ancak bu yanlış bir düşünce. Her hayvanın içinde bulunduğumuz çevrede yaşama hakkı vardır. Biz de sokak hayvanlarına gerekli bakımı yaparak onları doğal ortamlarına bırakıyoruz. Ancak inanıyorum ki vatandaşlarımız kısa bir süre içinde buna da alışacaklardır&[#]8221; diye konuştu.
Gerçekleştirilen ziyarette, sokak hayvanlarının korunması ve bakımı konularında gösterdiği hassasiyetten ve bu yönde yapılan çalışmalardan dolayı HAYTAP yöneticileri tarafından Başkan Posbıyık´a plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Posbıyık´a plaketini takdim eden Kdz. Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Basın Sözcüsü Belgin Kurt Alcan, &[#]8220;Sokak köpeklerinden sonra sokak kedileri için gösterdiğiniz hassasiyet biz hayvan dostlarını çok sevindirdi. Siz, doğaya ve o doğada bulunan her canlıya sevgi ile yaklaşılması gerektiğini ortaya koyan bir belediye başkanı olarak hepimizin takdirini kazandınız. Federasyonumuz adına size böyle bir plaketi takdim etmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz&[#]8221; dedi.
HAYTAP Ulusal Koordinatörü Evren Türeci Sezgin ise, &[#]8220;Siz sağduyulu ve duyarlı bir yöneticisiniz. Bir kere vicdanınız var. Hayvanların yaşam hakkına da saygı duyuyorsunuz. Sizin gibi bir yöneticiyi Türkiye´de bulmak zor&[#]8221; diye konuştu. Takdim edilen plaket ve teşekkür belgesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Posbıyık şunları söyledi:
&[#]8220;Gönülden Hayvan Sevenler Derneği ve HAYTAP olarak gerçekleştirdiğiniz ziyaretiniz beni mutlu etmiştir. Karadeniz Ereğli´deki birçok başarılı çalışmanın ve projenin altında kentimizde faaliyet gösteren derneklerin de payı vardır. Dolayısıyla bundan sonra da derneklerimizin, kendi alanlarıyla ilgili hazırladıkları çalışmaları ve projeleri bizimle paylaşmalarını istiyorum. Bizim her şeyi bilmemiz mümkün değil. Bu sebeple de yapılması istenen çalışmalarda konuyu bilen kişilerden bize yön göstermelerini ve tavsiyelerde bulunmalarını istiyorum. Karadeniz Ereğli´de sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların nasıl yapılması gerektiğini bizim bilmemizin imkanı elbette yok. Bu çalışmaların hepsi başarılı bir ekip ve bu konuya hakim olan duyarlı insanların fikirleriyle ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla da Karadeniz Ereğli´mizi ilgilendiren bu tür çalışmalarda derneklerimizin öneri ve fikirleri de bizler için önemli olmaya devam edecektir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi