Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen Devlet Hastanesi ek binası ile Velioğlu, Yeşiltepe ve kısmen Gemiciler Mahalleri&[#]8217;nin kanalizasyon ihalelerinin yapıldığı müjdesini verdi.


Projelerin bu aşamaya gelmesinden memnunluk duyduğunu ifade eden Gülşen; &[#]8220;Ankara TOKİ Başkanlığı tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi 75 yataklı ek binasının ihalesi pazartesi günü gerçekleştirildi. İhaleye katılan firmaların koşulları, yeterlilik belgeleri ve vermiş olduğu teklifler komisyonca değerlendirilip yasal süre olan 45 gün içerisinde ihaleyi almaya hak kazanan firmaya bildirilecektir.


Hastanemizin bu aşamaya gelmesinden dolayı ilçem adına memnuniyetimi ifade etmek istiyorum, çünkü artık hastanemiz yetersiz kalmakta ve hizmet vermekte zorlanmaktadır. Ayrıca kamu kuruluşlarımızla beraber özellikle makamımızın, projelerin eksikliklerinin giderilmesi konusunda son altı ayda TOKİ ve Sağlık Bakanlığı arasında büyük mücadele verdi. Böylelikle projede eksiklikler giderilip ihalesi yapılmış oldu&[#]8221; şeklinde konuştu.



Kanalizasyon 2 milyonluk hibe ile yapılacak


Bazı mahalleri ilgilendiren kanalizasyon ihalesinin de salı günü yapıldığını açıklayan Başkan Gülşen; &[#]8220;İlçe adına ikinci bir bir gelişmede İller Bankası Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü tarafından da Velioğlu, Yeşiltepe ve kısmen Gemiciler Mahallerinin yaklaşık 5 milyonluk kanalizasyon yapım ihalesine dokuz firma başvurdu. En düşük 1 milyon 918 bin lira teklif verilirken, en yüksek 3 milyon 200 bin dolayında teklif verildi. Şu anda firmalar hakkında yeterlilik belgeleri komisyonca incelenmekte. Eğer ihale en düşük teklifi veren firmaya verilirse, biz belediye olarak Beldes kapsamında yaklaşık 1 milyon 250 bin lira hibe kullanmış oluyoruz. Kanalizasyonla ilgili bir önceki Çevre ve Orman Bakanlığı&[#]8217;ndan 700 bin lira finansman temin etmiştik. Şu anada bir aksilik çıkmaz ise kanalizasyonun ana parası tamamen hibe olarak karşılanıyor. 500 bin liralık KDV&[#]8217;si ise İller Bankası&[#]8217;ndan uzun süreli kredi kullanmak kaydıyla karşılanacak. Yani belediyemiz 2 milyon liralık hibeyi kanalizasyon projesine harcayacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun&[#]8221; diye konuştu.


Taşkın koruma projesindeki gelişmeleri de anlatan Gülşen; &[#]8220;Çaycuma şehir içinden geçen taşkın sette koruma projesi bizim ve vekillerimizin vasıtası ile Su ve Orman Bakanlığı müsteşarının talimatlarıyla proje bu ayın sonuna kadar belli bir noktaya getirilecek. İnşallah yılbaşında ihale aşamasına getirilerek 2012 yılında taşkın koruma projesinin temelini atmış olacağız. Böylelikle ilçemiz iki sene içerisinde arzu ettiği sette projesine kavuşmuş olacak&[#]8221;dedi.


Gülşen ayrıca, Çaycuma İstasyon Mahallesi&[#]8217;nde yapılacak olan Anadolu Lisesi&[#]8217;nin ihalesinin bu ay sonunda Zonguldak Özel İdare Müdürlüğü&[#]8217;nde gerçekleşeceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi