Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yeni terminal inşaatı, lavuar alanı ve geçtiğimiz günlerde lavuar alanında ölümle sonuçlanan kaza, kanalizasyon çalışmaları, asfalt çalışmaları ve su şebekelerinde meydana gelen patlamalarla ilgili sorularımızı yanıtladı.


Terminal inşaatının uzamasından dolayı vatandaşın tepkisini haklı bulduğunu söyleyen Başkan Akdemir, 29 Ekim&[#]8217;e kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Lavuar Alanında geçtiğimiz gündeler bir kişinin hayatını kaybetmesinde Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin bir suçu olmadığını belirten Başkan Muharrem Akdemir, Zonguldak&[#]8217;ın asfalt sorununu önümüzdeki yıl kesin olarak çözeceklerini ifade etti.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:


TERMİNALİ 29 EKİM&[#]8217;E KADAR BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ


Vatandaşlarımız terminalin biran önce bitmesini istemekte haklılar. Terminaldeki konum ve sıkışıklık hakikaten zor. Ancak ben kurum yetkilisi olarak her şeyi tam düzenli yaparak yeni terminale geçilsin istiyorum. Yani gelişi güzel yapalım istemiyorum. O nedenle beklemedeyiz. Bitiş tarihini 29 Ekim&[#]8217;e denk getirmeye çalışıyorum ama çalışmaların bitmesine bağlı.


TTK ÖNLEM ALABİLİRDİ


Bizim suçumuz yok. Ama orada genç bir kardeşimizi kaybetmekten büyük üzüntü duyuyorum. O bölgenin açık bırakılması bizim değil TTK&[#]8217;nın işi. O nedenle TTK önlem alabilirdi diye düşünüyorum. Daha önce orada şerit vardı ve onun etrafına hiç kimse giremiyordu. Bu kardeşimiz oraya nasıl girmiş ben hala hayretler içerisindeyim. Ama insanlar orada ne var diye merak ediyorlar. Ben bile gidip baktım oraya. Ama orada bir şerit var ve dikkat edilmesi gerekiyor.


LAVUAR ALANI VE DERE İLE İLGİLİ ÖENMLİ GELİŞMELER VAR


Lavuar alanıyla ilgili gelişmeler var. Yeni bir dosya hazırladık. Sayın Valimize de bu gelişmeleri aktardık. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa Sayın Valimizin de desteğiyle gerçekleştireceğiz. Gelişmeleri de meclis açıldığında kamuoyuna aktaracağız. Lavuar alanının yanı sıra dere ile ilgili çalışmalarımız var.


FENER YOKUŞU CUMA GÜNÜNE KADAR BİTİRİLECEK


Şuanda kanalizasyon çalışmaları Fener yokuşu ve orduevi arasında devam ediyor. Oranın okullar açılana kadar çalışmaların bitmesi yönünde talimatlarımız oldu. Herhalde Cuma gününe kadar o bölgeyi bitirmiş olacağız. Bu sayede trafiği de rahatlatmış olacağız. Ama inşaat alanlarında üzücü olaylar yaşanıyor. Keşke ölümle sonuçlanmasa. Bu tür durumlarla bir daha karşılaşmak istemiyoruz. Ama işçiye baret giy diyorsunuz ama giymiyor. Yâda mühendis baret giymiyor. Bu noktada işçiyi eğitmekte çok önemli.


ZONGULDAK HAYATINDA GÖRMEDİĞİ ASFALTA KAVUŞACAK


Önümüzdeki yıl Zonguldak hayatında görmediği bir asfalta kavuşacak. Doğalgazla ilgili bir görüşme yapıldı ama bir daha gelmediler. Ben kendilerini kesin kararlı gibi gördüm. Ama asıl önemli olan giden Valimizin (Erdal Ata) öncülük ettiği bir konu var. ÇATES&[#]8217;ten elde edilen ısıyı Zonguldak&[#]8217;a kazandırmak.


60 YILLIK SU ŞEBEKESİNİ TAMAMEN DEĞİŞTİRECEĞİZ


Ulu camiinin önündeki su borusunda sürekli sorunla karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde aynı gün 5 yerde patlama oldu. Ama sorun şurada yeraltı su şebekesi 60 yıllık ve makinelerin yeri oynatması bile borulara zarar verebiliyor. Borular çürük. Kanalizasyon çalışması bizim zamanımızda olduğu için tüm bu aksiliklerde bizi buldu. Ama hepsini en baştan yenileyeceğiz. İlgili teknik arkadaşlar bu konuda çalışmalar yapılacak. Bu çalışmayı yapmak hiç kolay değil. Nüfusumuz 108 bin. Yapılan ev sayısı ise her geçen gün artıyor. 500 metre tepeye yeşilliklerin arasına gecekondu yapıyorlar. Bir gecede konduruyorlar. 3 gün sonrada kanalizasyonum patladı, belediye yapsın diyor. Ama yaparken kimse belediyeye sormuyor. Vatandaşlarımızın bu tür şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Bu kanalizasyon çalışması bittiğinde Zonguldak taahhüt ettiğim çalışmalarla çok daha güzel yaşanabilir bir hale gelecek.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi