Ereğli ilçesinde trafik ekiplerince sürdürülen radarlı trafik uygulamasında 150 araç sürücüsüne 39 bin 750 TL para cezası uygulandığı bildirildi.
Ereğli Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamada, son günlerde ilçe merkezinde yaya ve araç sürücülerinin trafik kurallarını ihlal ettiğinin gözlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
´´Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarında artışların olması nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve daha vahim olayların önüne geçilmesi amacıyla ek ve yoğun trafik tedbirlerinin alınmasına gereksinim duyuldu. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğümüze geçici tahsis edilen radar aracıyla 12 gün süren trafik denetimleri gerçekleştirildi.
Müdürlüğün sorumlu sınırlar dahilinde, çeşitli noktalarda ve değişik saatlerdeki uygulamalarda trafik kurallarını ihlal eden araç sürücülerine para cezası kesildi. Uygulamalar ilerleyen günlerde de devam edecektir.´´
Açıklamada, sürücülerin Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, özellikle kavşaklarda ve yaya geçitlerinde hız limitlerinin yanı sıra trafik ışık ve levhalarına uymaları, yayaların ise karşıdan karşıya geçişlerde dikkatli ve tedbirli olmalarının can güvenlikleri açısından önem arz ettiği vurgulandı.
Editör: Pusula Gazetesi