Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde bulunan SGK Lojmanlarının olduğu bölgeye yapılamak istenen 400 yataklı yeni hastane için yeni bir yer bulduklarını söyledi.


Çaresizlikten SGK lojmanlarının bulunduğu alanı seçtiklerini fakat yeni bulunan arsanın Zonguldaklılar için bir şans olduğunu belirten Başkan Uçar, arsayı ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade etti.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, değerlendirmesinde şunları söyledi;


&[#]8220;Hastane yeriyle ilgili Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin altındaki proje bitti ve ihale aşamasına geldi. Ancak yeni bir gelişme var. Hastaneyle ilgili başka bir yerde hazine arazisi bulundu. Şimdi bu araziyi aldırabilir miyiz diye uğraşıyoruz. Hem Zonguldaklılar açısından hem de hastane yeri açısından daha uygun bir yer ve bizde şuanda oranın üzerinde çalışıyoruz.


Bu yaklaşık 30&[#]8211;40 yıl sonrası düşünülerek yapılan bir proje. Bugün o hastane mevcut yerinde yapılırsa 10&[#]8211;15 sene sonra oradaki trafik sonunun önüne geçilemeyeceğini düşünüyorum. Kaldı ki orası hem okul hemde hastane bölgesi. Zamanında çaresizlik içerisinde seçtiğimiz yerlerden bir tanesiydi. Alternatif yer bulduk ve onun üzerinde çalışıyoruz. Bu bir imkân ve şanstır. Ama bu hastane projesinden vazgeçtik anlamına gelmemelidir. Lojmanların olduğu bölge elimizde rezerve olarak kalacak.


Bu düşündüğümüz bölgedeki engeli halledebilirsek lojmanların oraya yapılacak hastaneden daha kısa sürede yapma imkânımız olacak. Kazı yada hafriyat sorunumuz olmayacak. O nedenle bu arsada çok fazla uğraşmayacağız. Bulunan arsayı önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ama herkes şunu bilmelidir ki bulunan yer Zonguldaklılar için çok daha uygun bir yer olacak. Sağlık Bakanlığının istediği şartlarda olan bir yer. Sağlık Bakanlığı zamanında oraya sıcak bakmamıştı. Çaresizlik içerisinde yapmaya karar verdik. Ama hastane kesin olarak yeni bulunan arsaya yapılacak.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi