Zonguldak İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ZİMDER) Başkanı Hüdaverdi ŞEN, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan Mavi Marmara raporunun Vicdanları yaraladığını söyleyerek bu raporla Birleşmiş Milletler&[#]8217;in hayal kırıklığı yarattığını söyledi.
Raporun İsrail&[#]8217;in lobi kuruluşlarının etkisinde ve tek taraflı hazırlanmış olduğunu vurgulayan ŞEN, "31 Mayıs 2010 günü İsrail&[#]8217;in Gazze&[#]8217;ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisine uluslararası sularda hukuksuzca saldırısı sonucunda aralarında ABD vatandaşının da bulunduğu 9 kişi şehit olmuş, birçok kişi yaralanmış, yolculara ciddi anlamda kötü muamelede bulunulmuştu.
BM&[#]8217;nin açıkladığı bu raporla BM&[#]8217;nin amaç ve ilkeleriyle ciddi anlamda çelişmekte ve insanlık vicdanında kabul edilmesi mümkün olmayan, barışa hizmet etmeyen bir hukuksuzluk taşımaktadır. Bu kararla zaten
şımarık oğlan konumundaki İsrail biraz daha şımarma cesaretini kendinde görebilecektir. Verdiği kararlarla olumlu-olumsuz önemli sonuçların doğmasına sebep olabilecek Birleşmiş Milletleri karar verirken adalet ve uluslararası hukuk ilkelerine uygun hareket etmelidir.&[#]8221;dedi.
Hüdaverdi ŞEN ; kuruluş amacı, uluslararası barış ve güvenliği korumak olan bir
kuruluşun, varlığını; tehdit, korku ve akıttığı kan ile korumaya çalışan bir Devleti böylesi hukuksuzluk içersinde alenen koruma altına alıyor olması, varlık sebebinin tartışılmasına, duyulması gereken güven hissinin zedelenmesine sebep olacaktır. Böylesi bir durum özelde ülkemizin de içinde bulunduğu bölgede, genelde de dünyada barış ortamının bozulmasına sebep olacağını söylemek için kahin olmaya gerek olmadığını söyledi.


ZİMDER Başkanı ŞEN açıklamasının devamında şunları belirtti. İsrail, Filistin topraklarını tarihi ve dinsel geçmişi hiçe sayarak yurt ve insan haklarını da ihlal ederek 60 yılı aşkın bir süredir işgal etmektedir. Filistin ve özellikle Kudüs, Filistinli Müslümanların anavatanıdır; ama ne yazık ki tarihî gerçekleri saptıran bağnaz, insanlıktan nasibini almamış, her şeyi politize eden, yobaz, "Evangelist" politikaları benimsemiş olan bazı çok bilmiş Neocon´lar ve siyasîler, hiçbir hak-hukuk, vatan-millet ve insan haklarını umursamadan, acımasızca soykırımı devam ettirmektedirler. İsrail ve yandaşları tüm Filistin halkını terörist kabul etmektedir. Bu yanlış gidişe bir an önce dur!! denilmeli, bölge barışı adına şımarık oğlan İsrail&[#]8217;in daha da şımarmasına izin verilmemelidir. Bölge barışı adına etkili yaptırımlarla var olan şımarıklığın son bulması, İsrail&[#]8217;in terbiye edilmesi gerekmektedir. İmam-Hatip camiası olarak ilk adım olarak İsrail mallarına boykot uygulamasının başlatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrımıza diğer sivil toplum örgütlerimizce de destek verileceğine olan inancımız tamdır. Hiçbir hukuksuzluk baki kalmayacaktır. Şimdilik dualarımızla ve İsrail Mallarına uygulayacağımız boykotla şımarıklığın, haksızlığın, zulmün son bulmasına katkı verilmiş olacağı unutulmamalıdır.

Editör: Pusula Gazetesi