Bu yıl 6.´sı düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri; AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti eski milletvekili Fazlı Erdoğan, eski Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, eski Zonguldak milletvekili Ali Uzun, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, iş adamı ve Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri ağası Tuncay Karakuş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliklerde 14 gurupta güreş yapıldı. Çeşitli kategorilerde mücadele veren pehlivanlar, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Yaklaşık 200 sporcunun katıldığı şenliklerde güreş ağası ihalesinde geçen yılın güreş ağası iş adamı Tuncay Karakuş 210 bin TL ile tekrar ağa oldu.
Güreş ağası ihalesinin ardından güreşlere devam edildi. Başpehlivanlık finalinde Antalya bölgesinden Osman Aynur ve Ankara bölgesinden Hüseyin Şahinalp karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen mücadelede Osman Aynur rakibini yenerek Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri başpehlivanı oldu. Başpehlivanın belli olmasının ardından Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından başpehlivan Osman Aynur´a kupası verildi. Güreş ağası Tuncay Karakuş tarafından başpehlivan Osman Aynur´a altın kısbet ödülünü Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar´dan aldı.
Şenliklerde; en centilmen kategorisinde Mustafa Arslan, en teknik kategorisinde Murat Hikmet, en iyi peşver kategorisinde Şükrü Kozan ödül alırken, en iyi seyirci kategorisinde Halit Yalçın, Ahmet Yılmaz ve Mevlüt Cim´e ödül verildi.
Editör: Pusula Gazetesi