Kdz. Ereğli&[#]8217;nin mahalle olması için gerçekleştirilen referandumda hayır oyu çıkan Soğanlıyörük Köyünün Yörük Mahallesinde su sorunu yaşanıyor.
Kdz.Ereğli Belediyesi´nin Delihakkı´da bulunan ve şehir merkezine giden su hatların da bulunduğu Yörük Mahallesi´nde kaçak su kullanıldığı gerekçesi ile Ereğli Belediyesi Zabıta ekiplerinin suyu kesmek üzere köye gitmesi vatandaşların tepkisine ve engeline neden oldu.
Yörük Mahallesinde toplanan 100 kişilik grup Ereğli Belediyesi Zabıta ekiplerine sularını kestirmeyeceklerini belirttiler. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı bir ekibinde bulunduğu olay yerinde zaman zaman ufak çaplı tartışmalar yaşandı.
Gazetecilere açıklama yapan köylüler, &[#]8221; Daha önce de sularımız kesildi, Soğanlıyörük Köyünün Yörük Mahallesinde su problemi yaşanmaktadır devletimiz buraya geldi sağ olsun sondaj çalışması yaptırdı 60 metreye kadar inildi ama su bulunamadı. Belediye şehir merkezine giden su hatları bizim arazilerimizden geçiyor biz hiçbir ücret talebinde bulunmuyoruz bu şebekelerden gelen sulardan da biz kullanmak istiyoruz kullandığımız için de belediye suyumuzu kesmek istiyor. Susuz ne yapalım bu Ramazan´da? İnsanlar abdestini alamayacak çoluk çocuğuna bakamayacak bu kadar da olmaz, yetkililerden çözüm istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştular.
Zabıta ekipleri bir süre sonra olay yerinden ayrılırken köylüler de kısa süre sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
Editör: Pusula Gazetesi