Zonguldak polisine dün akşam saat 17.00 sıralarında Yayla Mahallesi Liman Caddesi´nde bir kişinin intihar edeceği yönünde ihbar geldi. 51 yaşındaki Nefise Karademir, eşinin kendisine intihar edeceğini söylediğini ve bir daha eşine ulaşamadığı ihbarında bulundu. Olay yerine gelen ekiplerden yardım isteyen Karademir, "Eşim liman arkasında kayalıklarda intihar edecek. Eşimi bulmanızı istiyorum" dedi. Polisle birlikte eşini aramaya koyulan Nefise Karademir, 52 yaşındaki eşi Ramazan Karademir´i parktaki bir
ağacın altında uyurken buldu. Polis, uyuyan kişiye yaklaşınca Nefise Karademir´e, "Bu mu. Yatıyor işte, tanımıyor musun?" diye sordu. Ağacın gölgesinde yerde uyuyan adama yaklaşan ekipler, Karademir´in eşgalini tespit edince uyuduğu yerden kalkmasını istedi.
Karşısında gazetecileri, eşini ve polisleri gören Ramazan Karademir ise şaşkına döndü. Polisin yerden kalkmasını istediği Karademir, "Ne oluyor ya. Benim suçum ne, Allah´ım Yarabbim ya" diyerek karşı çıktı. Bu sefer Nefise Karademir eşinin omuzuna dokunarak, "Haydi kalk eve gidiyoruz. Kimse toplanmadan kalk çabuk. Herkes bize bakıyor" diyerek yerden kaldırmak istedi.
İkna olan Ramazan Karademir ise bir haftadan bu yana hastanede refakatçilik yaptığını, bunaldığı için deniz kenarında dinlenmek istediğini söyledi. Eşi ile birlikte polis otosuna bindirilen Ramazan Karademir, gazetecilere tepki gösterdi. Adam karısına şaka yaptığını söyledi. Yaşadığı paniği üzerinden atan Nefise Karademir de gazetecilerin üzerine yürüyerek, "Bizim özel hayatımız neden çekiyorsunuz. Bakın kırarım o kamerayı" diye tepki gösterdi.
Çarşı Polis Merkezi´nde ifadeleri alınan çift serbest bırakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi