Zonguldak&[#]8217;ın Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci Devrek sınırları içerisinde yer alan ve yıllar önce faaliyetine son verilen Devretaş&[#]8217;ı Devrek&[#]8217;e yeniden kazandıracağız&[#]8221; dedi.
Eski Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar&[#]8217;ın milletvekili seçilmesinden sonra Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Semerci 4 aylık icraatı konusunda bilgiler verdi. Semerci, &[#]8221;En büyük amacım kendi kendine yeten, ayakları üzerinde durabilen, ekonomik yönden güçlü bir Belediye haline gelmek ve ekonomik yönden Devrek&[#]8217;in eski günlerine dönmesini temin etmek için başta Milletvekilim Özcan Ulupınar olmak üzere ekip arkadaşlarım ile canla başla çalışıyoruz&[#]8221; dedi.
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, şöyle dedi:
&[#]8220;Belediye Başkanlığımda 4 ayımı doldurdum. Her tüjavascript:__doPostBack(´NewsEditContainer1$LinkButtonSave´,´´)rlü hizmete layık olan Devreklilerin her zaman yanında olmaya devam edeceğim. Belediyecilik hizmetlerimizi vatandaşlarımız yakından takip ediyor. İyi şeyler yaptığımızı vatandaşlarımız bizzat söylüyor. Yapılanları yakından takip eden halkımızın çalışmalarımızı takdirle karşılaması bizlerin daha da şevkle çalışmalar yapmamıza neden oluyor. Özellikle vatandaşlarımızın olumlu veya olumsuz her türlü eleştirilerini bizzat benimle paylaşmaları beni daha da mutlu ediyor. Hizmetlerimiz aksamadan devam etmektedir. Bu konuda bana yardımcı olan vatandaşlarımıza, beni her zaman destekleyen Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Devrekli vatandaşlarımızın da bildiği gibi 24 yılımı Devrek&[#]8217;te yıllar önce faaliyette bulunan ve daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı kapanan Devrektaş&[#]8217;ta geçirdim. Çok emek verdiğim, gençliğimi feda ettiğim o şirketin ürettiği ürünün kalitesiyle finansal gücüyle Türkiye&[#]8217;de zirveye çıkmasında büyük katkılarım oldu ama bu şirketin batmamasına maalesef engel olmadım ve gücüm yetmedi. Milletvekilim Özcan Ulupınar&[#]8217;la birlikte Devrektaş ile neler yapılabileceğini konuştuk. Onun önderliğinde Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü görüşme yaptım. Kağıt üzerinde en büyük alacaklı gözüken bankanın kredi borç ilişkisini anlattım. Neticesinde icra takibinde banka alacağının sadece 1.250.000 TL olduğu mutabakatına vardık. İcradan fabrikanın satışı gerçekleştiğinde 1. derece de alacaklı olan işçiler alacaklarının tamamını alma şansına sahip olacaklar. Genel Müdür&[#]8217;den 3 yıldır satılamayan fabrikanın satılmasında bankanın her türlü kolaylığı yapmasını istedim. ve olumlu cevap aldım. Bu arada sektörde tanıdığım fabrikayı alabilecek kişilerle de temaslarım devam ediyor. İnşallah Ekim ayında icrada tekrar satışı yapılacak olan fabrikanın satışını gerçekleştiririz. Yeni alacak olan aynı sektörde devam ettiğinde nakliyecilik, ormancılık sektörümüzün de yeniden hareketlilik kazandıracağından hiç şüphemiz olmayacaktır. Bizlerin ve Devrek&[#]8217;in bu fabrikanın çalışmasına ihtiyacı var. Devrek Belediyesi olarak fabrikayı alacak olana her türlü kolaylığı göstereceğiz. Bunu başardığımızda çok önemli bir çalışmaya da imza atmış olacağız. Bu vesile ile tüm hemşerilerimize sağlıklı mutlu nice Ramazanlar dilerken, idrak edeceğimiz Kadir Gecesi&[#]8217;nde hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve Ramazan Bayramlarını da kutluyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi