Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin olağan kongresinde Mehmet Azman Başkanlığındaki yönetim güven tazeledi.Yaklaşık bin kişinin izlediği kongrede konuşan Kooperatif Başkanı Mehmet Azman vatandaşları büyük marketler yerine bakkallardan alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Kongrede konuşan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ise göreve geldiği ilk günden bu yana olduğu gibi bundan sonrada esnafların yanında olacaklarını ifade etti.
Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin olağan kongresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Milletvekilleri Ali Koçal ile Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, SP İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, DP İlçe Başkanı İsrafil Erdoğanoğlu, CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ve üyeler katıldı. Başkan Mehmet Azman ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan oylama sonunda güven tazeleyerek yeniden göreve seçildi. Kooperatif Başkanı Mehmet Azman, dünya genelinde hissedilen ekonomik krize rağmen üyelere kredi vermeye devam ettiklerini söyledi. Azman, "2007 yılında kriz ortamı yok iken 286 kişiye 5 milyon 187 bin 988 TL kooperatif olarak kredi verdik. 2008 yılında tüm dünyayı saran küresel krizde bankalar kredi vermeyi kesti, Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 326 ortağa 6 milyon 943 bin TL kredi verilmiştir. Yıllık faiz oranlarını banka yüzde 15.60 yükseltti. Merkez Birliğimiz ve Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül´ün yoğun çalışmaları neticesinde Başbakanımızın talimatı ile faiz oranları yüzde 12´ye düşürülmüştür. Bu noktada emeği geçen başta yöre milletvekillerimiz olmak üzere Bakanlarımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.


"MARKETLER KAZANDIKLARINI FRANSA´YA GÖTÜRÜYOR"
Mahalle bakkallarının bulundukları yerde hem postacı, hem güvenlik hem de sıkıştığında nakit ihtiyacını gideren insanlar olduğunu ifade eden Azman, "Oysa büyük marketler akşam kasalardaki paralarını merkeze, oradan da Fransa´ya aktarıyorlar. Bu nedenle kriz ortamlarında nakit sıkıntısı çekiyoruz. Esnafımızın iyi niyetle yaptığı alışverişleri, gününde ödeyemediği zaman kara listeye giriyordu. Buda bankalardan kredi alan esnafımızın önüne çıkıyor, esnaf için büyük sıkıntı oluyordu. Sabırsızlıkla beklediğimiz sicil affı da kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yaşanan krizden ötürü her gün iki işyerimiz kapanıyor. Büyük marketlerin içi sıcak, çocuk oyun parkları var. Ancak farkında olmadan kendimize çok büyük kötülük yapıyoruz. Mahalle bakkallarımız bizim postacımız, bekçimiz, para kaynağımız. Bakkallardan ve manavlardan alışveriş yapın. Onlar sizi evlerinize götürmez ve servis hizmeti yapmazsa, biz götüreceğiz. Yönetim olarak bu yönde karar ve çalışmalarımız var" dedi.
Kongrede konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, düzenledikleri festivallerde parayı bankalardan topladıklarını, esnaflardan ise para almadıklarını söyledi. Göreve geldiği günden bu yana esnafların yanında olduğunu söyleyen Sesli, "Bende esnafım. Sizlerin arasından biriyim. Birileri ´Esnaftan belediye başkanı olmaz´ diye eleştiriler de bulunuyor. Hayır, efendim, esnaftan Belediye Başkanı da olur, milletvekilide, bakanda, başbakanda olur" dedi.
Türkiye´nin ve Ereğli´nin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, geçmişte polis ve yargının adlığı dosyalar ile göz altına aldığı kişileri ertesi gün "Pardon" diyerek serbest bıraktığını ve bu olaylarında çok büyük zararlara yol açtığını söyledi. Erdoğan, "Siyasetçilerin, bürokratların, polisin ve yargının ´Pardon´ demeye hakkı yok. Herkes işini düzgün yapacak. İyi araştıracak" dedi.
Yapılan kongrede, Mehmet Azman tekrar başkan seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine, Kemal Özer, Hikmet Tezel, Nihat Öztürk, Kamil İşgören, Altan Şahinler ve Aydın Karadağ seçildi.
Editör: Pusula Gazetesi