Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;ndaki üretimin azalması ve zararın artışıyla ilgili günlerdir yapılan tartışmalarla ilgili Pusula&[#]8217;ya konuştu.


Milletvekili Toptan, üretimin arttırılmasının genel idarecilerin görevi olduğunu fakat genel idarecilerin performansının memnun edici olmadığını söyledi.


TTK&[#]8217;ya yatırım konusunda bu zamana kadar kendilerinden istenen tüm istekleri yerine getirdiklerini ama şuana kadar kendilerinden belirli bir istekte bulunmadıklarını belirten Milletvekili Köksal Toptan: &[#]8220;Üretimin bu düzeylerde olması, zararın bu düzeylerde olması çok ciddi bir alarmdır&[#]8221; dedi.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, açıklamasında şunları söyledi:


BİZDEN BELİRGİN BİR İSTEKLERİ OLMADI


&[#]8220;Üretimin nasıl artacağı siyasetçilerin konusu değil. Genel idarecilerin konusu. Doğrusu gösterilen performans çok memnun edici değil. Ama burada herkesin sorumlu olduğunu kabul etmemiz lazım. Siyasetçiler olarak kendi açımızdan baktığımız zaman üretimin yükseltilmesi, verimin arttırılması konusunda bizden ne isteniyorsa bu zamana kadar elimizden gelen her şeyi yaptık ve bundan sonrada yaparız. Ama bunun dışındaki teknik konular bizim işimiz değil. Şunu da ifade etmek isterim; TTK Zonguldak&[#]8217;ın gelişimi için de düşünülmek zorunda. Bunun için çok atıl olan bir takım yerleri var ve o yerlerin daha verimli kullanılması için ortaklaşa bir takım çalışmalar yapabiliriz, yapmalıyız diye düşünüyorum. Ama üretimin bu düzeylerde olması, zararın bu düzeylerde olması çok ciddi bir alarmdır.


Şuana kadar bizden istenilip de yerine getirmediğimiz bir şey yok. Şuana kadar bizden belirgin bir istekte yok. Ama zaman zaman olursa biz yerine getirmişizdir.


BAĞLIK PROJESİ HER ZAMAN GÜNDEMDEYDİ


Şuanda Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun ürettiğine yakını redevans sahalarında özel sektörler üretiyor. Bağlık projesi de yeni bir proje değil. Özel sektör eliyle işletilmesi her zaman gündeme gelmiştir ve yine gündemde. Ama destek vermek lazım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi