Hayvan Hakları Federasyonu´nun hayvan sevgisini aşılamak için "Onlar için de bir damla yaşam" arabasıyla Türkiye´yi Mevlana gibi gezerek anlatan HAYTAP Akdeniz Bölge Koordinatörü ve Mersin Temsilcisi Semih İğdigül, 15 Mayıs´ta Mersin´den yola çıkan ve Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesini gezdikten sonra Karadeniz illerini gezerek, 3 ayı aşkın bir süredir 15 bin kilometre yol kat ettiğini belirtti. Edirne´den bugün Zonguldak´a gelen İğdigül, HAYTAP Zonguldak Temsilcisi Evren Türeci Sezgin´i ziyaret etti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi´ni ziyaret eden İğdigül, hayvan severlerle birlikte Zonguldak-Ankara karayolunun 5´inci kilometresinde bulunan Köpek Barınma Evi´ni ziyaret etti. Zonguldaklı hayvan severlerde köpek barınağında köpekleri severek şefkat gösterdi. Köpeklerin birbirinden sevimli halleri de gözlerden kaçmadı. HAYTAP Akdeniz Bölge Koordinatörü ve Mersin Temsilcisi Semih İğdigül, Hayvan Hakları derneği Zonguldak Başkanı Evren sezgin Türeci ve Zonguldaklı hayvan severler ellerinde pankartlarla mesaj verdiler.
HAYTAP Zonguldak Temsilcisi ve Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, İğdigül´ün yaklaşık 3 aydır "Bir damla yaşam" arabasıyla Türkiye´yi dolaştığını belirterek, &[#]8220;Bu arabasıyla güzel merhamet anonsları veriyor. Bu aracımız güzel mesajlar veriyor. 2 gün daha kalacak olan İğdigül ile birlikte Zonguldak ve ilçelerini gezmeyi düşünüyoruz. Ziyaretinden ötürü kendisine teşekkür ederim" dedi.
Akdeniz Bölge Koordinatörü, Mersin Temsilcisi Semih İğdigül ise &[#]8220;Edirne´den Zonguldak´a geldim. Zonguldak, hayvan hakları konusunda gerçekten çok çok iyi yerlerde. Gittiğim şehirlerde bakımevlerini takip ediyorum. Burayı da gezdim, bazı eksikler olabilir. Bunlar zamanla tamamlanacaktır. Arka tarafta bir doğal yaşam alanı yapılacakmış, bu çok mutluluk verici. Biz hayvanların tek kafesler içinde kapatılmasına karşıyız. Ama ne yazık ki, maalesef bunları yapmak zorundayız. Biz de diyoruz ki beton ve taş yığını değil de tahta kulube, üstüne bir tentesi olsun, kapalı alan olsun ve toprak olsun. Çünkü bu hayvanlar eşinmek istiyorlar ve orada yaşamlarına mücadele etsinler. ´Bir damla yaşam´ arabası bizim sloganımız. Onlar için kapınızın önüne bir kap su, bir kap koyunuz. Bu yaz günlerinde özellikle hayvanlar yemek yemeden 3 gün yaşayabiliyorlar, fakat susuz 8 saatten fazla yaşayamıyorlar. Bizler bile devamlı sularımızı içiyoruz, ama o dışarıda ki hayvanlar ne yer ne içer bazen düşünemiyoruz. Ben gittiğim her yerde şunu söylüyorum; Biz millet olarak çok vicdanlıyız, çok merhametliyiz. Fakat bazı şeyleri unutuyoruz. Biz de o hayvanların ağzı ve dili olarak, yalvararak söylüyorum, kapınızın önünde bir kap suyu eksik etmeyin, bu hayvanlar biz insanlar gibi değildir. Bunlar hayatta 3 şey isterler su, yemek ve sevgi. Yemek ve sevgiyi hadi geçin ama su onlar için çok önemli. Şu yaz gününde onlar insan gibi değil, susuz kaldıkları zaman ciğerleri patlayarak ölüyorlar. Bu hayvanlar için bu çabamız devam edecek. Ben bu hayvanlar için gücümün yettiği kadar yoluma devam edeceğim" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi