Toplantıya, ZKÜ Rektörü Mahmut Özer, Hayırsever işadamı Mevlüt Hamzaoğlu, Feza İnşaatın Mimarı Fırat Birkan ve beraberindekiler katıldı. Basın toplantısında açıklama yapan ZKÜ Rektörü Mahmut Özer, ZKÜ Tıp Fakültesi Sağlık kampusun de kreş binası ve kafeteryanın inşaat halini basın mensuplarına gezdirerek konu hakkında bilgiler verdi.
ZKÜ Rektörü Mahmut Özer, &[#]8220;ZKÜ olarak hem akademi idari personelimizin hem de öğrencilerimizin kültürel sosyal etkinliğini artırmak için çaba sarf ediyoruz. Biliyorsunuz sağlık kampusumuz her geçen gün büyüyor. Çok sayıda akademik ve idari personelimiz var. Onların çocukları ile ilgili bir kreşimiz yoktu. Buraya büyük, 100 öğrenci kapasiteli kreş yapılması için yola koyulduk. Uzun yıllar burada inşaatlarını sürdüren Mevlüt Hamzaoğlu&[#]8217;ndan rica ettik. Bize tüm iç donatımları da olmak üzere bize anahtar teslimi de dahil bu kreşi yapma sözü verdi. Bu anlamda şahsım ve üniversitem, sağlık kampusun de çalışan tüm akademik ve idari personelimiz adına teşekkür ediyorum. Türkiye&[#]8217;de üniversite sayısı her geçen gün artıyor. Üniversiteler bir taraftan rekabet ederken, diğer taraftan akademik-idari personelimize ve öğrencilerimizin memnun etmemiz gerekiyor&[#]8221; dedi.
Hayırsever işadamı Mevlüt Hamzaoğlu ise, &[#]8220;Üniversitenin öyle kanaatindeki bu binaya çok ihtiyacı varmış. Rektörümüzün talebi üzerine bu binayı inşa etmiş durumdayız. Umarım ki nesiller boyunca bu ülkeye hizmet verecek nesiller burada yetişecekler ve zirveye buradan ulaşacaklardır. Böyle bir bina inşa etmekten gurur duyurum. Zannederim 1 ay içerisinde görkemli bir açılış yapacağız&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi