Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, sabah saatlerinden itibaren kendisini ziyaret edenlerle görüştü. Daha sonra gazetecileri kabul eden Erkmen, merkeze alınmasını saygıyla karşıladığını söyledi. Önemli olanın vicdanı rahat olarak görevi devretmek olduğunu belirten Vali Erkmen, "Biz Denizli´de gerek kurumlar arasında, gerek siyasilerle, gerek vatandaşlarımızla güzel bir diyalog içerisinde olduk. Bunun için herkese teşekkür
etmek istiyorum. Bu sonucu takdirle karşılamak lazım. Biz devletin yüceliğine inanmış kişileriz. Her zaman milletimizin mutlu olmasını, milletimizin refah seviyesinin en üst seviyelerde olmasını isteriz. Bu olayı bayrak yarışı, nöbet devri gibi değerlendirdiğimizde saygıyla karşılıyoruz. Hem ülkemiz hem benim açımdan kararın hayırlı olmasını diliyorum. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımız da Denizli´yi daha iyi yerlere getireceklerdir" dedi.
Denizli´nin birlik ve beraberliğinin önemli olduğuna vurgu yapan Erkmen, "Benim her zaman alnım ak, vicdanım rahat. Çünkü bütün vatandaşımız bizi her zaman çok yakından gördü. Biz vatandaşımıza her zaman çok yakın olduk. Kimsenin kafasında bizimle ilgili en ufak bir soru işareti kalmasın. Bu devlet çarkı içerisinde bu kararlar olabiliyor. Bu benim ilk merkeze alınışım değil, 1998 yılında da merkeze alınmıştım. Önemli olan bunu saygıyla karşılamak. Bize düşen, bize destek veren herkese teşekkür etmek.
Denizli halkına teşekkür etmek" diye konuştu.
2008 yılında Zonguldak Valiliği´nden Denizli Valiliği´ne atanan ve yaklaşık 3 yıldır bu görevi sürdüren Vali Erkmen´in yerine Erzincan Valisi Abdulkadir Demir atandı.
Editör: Pusula Gazetesi