CHP Alaplı ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen Uğur Mumcu´yu anma programına katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, iktidarın ülkeyi yönetemediğini belirterek MHP, DSP, ANAP gibi partileri CHP´ye destek vermeye çağırdıklarını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı ilçe teşkilatı tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu´nun 16. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi. Anma programına CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, İlçe Başkanı Mehmet Altay, Belediye Başkan adayı Muhabbet Tezel, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Anma programında konuşma CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, ülkenin çok önemli ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "AK Parti hükümeti ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Vatandaşlar ekonomik sıkıntı içindedir. Emekli, işçi mağdur edilmiştir. İşsizliğin önüne geçilememiştir. Ülkeyi içinde bulunduğu bu konumdan kurtaracak tek parti CHP´dir. Buradan MHP, DSP, ANAP ve diğer partilere CHP´ye destek vermeye davet ediyorum" dedi.
İlçe teşkilatında yeni yüzlerin ve gençlerin gelmesinin önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Koçal, "Sayın Tezel´i bu hassas dönemde elini taşın altına koyduğu ve belediye başkanlığına aday olduğu için kutluyorum. Muhabbet Tezel, kendi çıkarları için değil bölge çıkarları için adaylığa talip olmuştur. Kendim Zonguldak adına sahsına ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay´da konuşmasında, "Türk basının ve ülkemizin ender yetişen aydın, devrimci Atatürkçü, karanlık düşüncelere karşı kalemiyle mücadele eden korkmadan yılmadan yazıları ile kitaplarıyla Türkiye´yi bilgilendiren, halkı aydınlatan, yanlışlara, karanlıklara, haksızlıklara gazeteci-yazar Uğur Mumcu´nun karanlık eller tarafından bombalı saldırı sonucu öldürülüşünü 16 yıl sonra nefretle kınıyoruz" dedi.
CHP Alaplı Belediye Başkan adayı Muhabbet Tezel, ülkenin içinde bulunduğu bu durumdan kurtaracak tek partinin CHP olduğunu belirterek, "Ülkemiz ve ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında partimizin bana ihtiyacının var olduğunu düşünerek, partimizi ve bizi inananları yalnız bırakmamak için tekrar yeniden aday olduk. Biz Atatürkçü ve çağdaş ülke istiyoruz. Manevi değerlerimizi AK Parti hükümeti ve zihniyeti tek tek bizden kopartmaya çalışıyor. Ülkemizi kurtarmak için önce ülkemizi AK Parti´den kurtarmalıyız. Ben CHP aşığıyım, ben vatandaşa aşığıyım. Mesele Muhabbet Tezel meselesi değil. Mesele AK Parti´den kurtulma meselesidir. Kurtulmak içinde önümüzdeki yerel seçimlerde CHP oy vermelisiniz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi