Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi´nde dün akşam yerin 230 metre altında meydana gelen göçükte 29 yaşındaki Erdoğan Demirsoy isimli madenci hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından bir çocuk babası Demirsoy´un cenazesi maden ocağından çıkarıldı. Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Erdoğan Demirsoy´un cenazesi, savcılık tarafından yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş´ın da bulunduğu morg önünde madencinin cenazesi başında
dua edildi. Annesi Halise Demirsoy´un oğlunun maden ocağında çalışmasını hiç istemediği öğrenilirken, baba Hasan Demirsoy´un da morg önünde güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Yakınları ile birlikte morg önünden ayrılan baba Hasan Demirsoy, "Oğlum sen çok gezdin. Ama bu arabayla mı gidecektin" diye feryat etti. Baba Hasan Demirsoy´u teselli etmek ise GMİS Genel Sekreteri Osman Tutkun´a kaldı. Hasan Demirsoy´u kollarında taşıyan akrabaları telefonla cenazenin yola çıktığı haberini verdi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu´na ait cenaze aracına konulan Erdoğan Demirsoy´un cenazesi defnedilmek üzere Bartın´a gönderildi.
Editör: Pusula Gazetesi