Öğretmenevi&[#]8217;nde düzenlenen iftar programına Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, EMKO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ve davetliler katıldı.
Gecede konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, Afrika&[#]8217;da yaşanan kuraklık nedeniyle şöyle dedi:
&[#]8220;Böyle bir program düzenleyip bir araya gelindi. Biraz önce kürsüde de dikkatimi çekti biliyorsunuz büyük bir kıtlık yaşanıyor. Oradaki yaşayan din kardeşlerimiz perişan haldeler. Benim sizlerden ricam bu ayda yapacağınız iftarları programları mümkün olduğu kadar erteleyelim. Buraya yapacağınız harcamaları oradaki Müslüman kardeşlerimize gönderelim veya ülkemizdeki yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza yardım yapalım.&[#]8221;
Zonguldak Müftüsü Refik Bulut ise &[#]8220;Ülkesi dili ırkı ne olursa olsun siyah olsun bizim kardeşimizdir. Dolayısıyla özde olan kardeşlik gerekir. Oruç aç ve susuz kalma olayı değildir. Açların ve susuzların hallerine vakıf olmaktır. Bu gün doğu Afrika&[#]8217;da birkaç ülkede son 60 yılın en şiddetli kuraklığı ve felaketi yaşanmaktadır. 5 yaşın altında ölen çocuk sayısı 30 bine ulaşmıştır. Orada onlar ölürken diğer tarafta lüks ve israf içinde yaşayan insanların yaşantısı nasıl olur. Şükürler olsun bizim ülkemizde bolluk ve bereketlik var. Ülkemizin kalkınması ve yücelmesi için herkesin çalışması lazım gelir&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi