Zonguldak&[#]8217;ın Gökçebey ilçesine bağlı Hacımusa Beldesi&[#]8217;nde yaşayan 28 yaşındaki Gazi Tuncay Özsaraç&[#]8217;ın MHP&[#]8217;den belediye başkan adayı olduğu açıklandı. Vatani görevini tamamlayamayan Özsaraç, ülkeye olan borcunu belediye başkanlığı yaparak ödemek istiyor.

Şırnak&[#]8217;ın Cizre ilçesinde 2003 yılında askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu sol ayağından sakatlanması nedeniyle Gazi unvanını elde eden Tuncay Özsaraç, askerliğini tamamlayamadan evine dönmek zorunda kaldı.
Vatana hizmetinde kalan borcunu ödemek için belediye başkanlığına aday olduğunu anlatan Özsaraç, beldelerinde yıllardır süregelen mahalle ayrımını sona erdirmek istiyor. Eşit hizmet dağılımı ile mahalleler arası kavgayı sonlandıracağını anlatan Özsaraç, &[#]8220;Vatani görevimi Şırnak Cizre&[#]8217;de devrilen askeri araçta ayağımdan sakatlanmam sonucu tamamlayamadım. Gazi ünvanını elde ettim. Ama içimdeki vatan sevgisi ve hizmet aşkı nedeniyle siyasete atılmaya karar verdim. Yapılan girişimler sonucunda MHP&[#]8217;den adaylığım açıklandı. Türkler ve Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Beldemizde de bulunan mahalle ayrımını sonlandırmak istiyorum. Bunu da mahalleler arasındaki eşit hizmet dağılımı ile aşabileceğime inanıyorum. Beldenin tüm sorunlarını biliyorum. Çözüm olacağım. Bugüne kadar da belde halkının da bize karşı yaklaşımı çok olumlu oldu. Beldemiz insanları ile aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımıza ve aynı sorunların çözümünü istediğimize inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, gazi ve genç olması Tuncay Özsaraç&[#]8217;tan beklentilerin yüksek olacağını ve Özsaraç&[#]8217;ın bu beklentilere cevap verecek kültüre sahip olduğunu söyledi. Korkutan Özsaraç&[#]8217;a hayırlı olması temennisinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi