Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirmede; &[#]8220;Belediyenin menfaati nerede?&[#]8221; balıklı haberle ilgili olarak Belediye&[#]8217;nin sözleşmeden doğan haklarının korunacağını, hukuk bürosunun çalışma yaptığını söyledi.


Müteahhit Davut Acar´ın yap işlet devret modeliyle 49 yıllığına günübirlik tesis olarak yaptığı Daımont Center´ı yıkarak yeni bir iş ve alış veriş merkezi yapmak için düğmeye bastığı yerde geçici olarak kurulan Balon Park&[#]8217;tan elde edilecek gelirde Belediye&[#]8217;nin payını alacağını belirten Akdemir; &[#]8220;Burada yapılan her ticari hareketten Belediye&[#]8217;nin alması gereken pay alınır. Bu konuda da hukuk bürosuna talimat verdim. İnceleme yapılıyor. Burası 2 ay kadar kalacak olsa da prosüdür neyse ona uymak zorundalar&[#]8221; dedi.


Akdemir, yeni çarşıdaki tartışma konusu olan binayla ilgili olarak da söz konusu tartışmaya neden olan binanın ruhsata uygun olduğunu ancak ruhsat üzerinde yeni bir inceleme yapılacağını söyledi. İmar Müdürü&[#]8217;nün izinden dönmesini beklediklerini belirten Akdemir; &[#]8220;Kimse endişelenmesin. Kimseye yasa dışı iş yaptırmayız. Yıkılması gereken yer varsa yıkılır. Esnaf esnafa saygı göstersin. Esnaf Belediyeye saygı göstersin. Hiçbir yasal olmayan işin içinde olmayız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi