Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak protokol ve üyelere verilen iftar yemeğinde Zonguldak, Ereğli ve Alaplı protokollünün yanı sıra iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi.
Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi´nde düzenlenen iftar yemeğine, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Zonguldak, Ereğli ve Alaplı protokolü ve iş dünyası tanınmış isimleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar yemeğinde konuşma yapan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Ramazan ayının manevi havasının benlikleri kuşattığını dost ve arkadaşlarla iftar yapabilmenin hazzı içerisinde olduklarını söyledi.
İlçede birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiği takdirde çözülemeyecek hiçbir sorunun olmayacağını belirten Kılıç,&[#]8221; Her yıl düzenlemekte olduğumuz ve sizlerle bir araya geldiğimiz birlik ve beraberliğimize vesile olan iftarımızda, Mübarek Ramazan ayında bu yılda bir araya geldik. Yaşamakta olduğumuz mübarek Ramazan ayının manevi havasının benliğimizi kuşattığı bu günlerde siz değerli dost ve arkadaşlarımızla birlikte iftar yapabilmenin hazzı içerisindeyim. İftarla bir araya gelen birlik ve beraberliğimizin her alanda devam etmesi en büyük arzumuzdur. İlçemizin sorunlarının aşılmasında da birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz takdirde aşamayacağımız engel olamaz. Sorunlar paylaşılarak çözülür şahsi çabalarla çözüm aranılan konular daima sonunda tıkanma noktasına gelerek çözülemez bir yumak haline döner. Zaman zaman sorunlar konusunda ilçedeki kanaat önderleri ile kurumlar bir araya gelerek istişare de bulundukları takdirde sorunların çözümü çok daha kolay hal alacağı gibi halkında istekleri yansıtılmış ve yerine getirilmiş olacaktır&[#]8221; dedi.
Afrika&[#]8217;da 60 milyon insanın yaşanan kuraklık dolayısıyla açlık tehlikesi ile karşıya olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: &[#]8220;Maddi ve manevi olarak en yoğun yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaşandığı ramazan ayında Afrika da yaşanan son 60 yılın en büyük kuraklığı ve açlık tehlikesi ile 60 milyona yakın insan açlık ile karşı karşıyadır. Dünyamızın verdiği büyük sınavlardan biri olan bu duruma ülke olarak sessiz sedasız kalmadığımız gibi ilçemiz olarak ta duyarlı olacağımızı düşünüyorum. Açılan kampanyalara ilçemiz esnaf ve işadamları olarak katılarak Ramazan bereketinin paylaşılacağı kampanya ile fitrelerin en azından birinin gönderilmesiyle Afrika´dakilere ´´bir lokma ekmek ve bir yudum su´´ ikram edilmiş olunacaktır. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyete şimdiden teşekkür ediyorum. İftar yemeğimize katılıp bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür eder, ramazan ayının bereketinin ve maneviyatının tüm İslam alemine ve dünya barışına katkı sağlamasını temenni ederken sizlere de hayırlı bir akşam dilerim&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi