Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde &[#]8220;Yaz Şenlikleri&[#]8220; çerçevesi yer alan ve her yıl ilçenin Karşıyaka Mahallesine kurulan alışveriş stantlarından stantları kiralayan esnaflar bu yıl zarar ettiklerini söylediler.
Yıllardan bu yana Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli&[#]8217;den sonra en hareketli ilçesi olan Devrek&[#]8217;e kurulan ve özellikle de gecenin ilerleyen saatlerine kadar faaliyette olan alışveriş stantları bu yıl beklenen ilgiyi görmedi. Stantları kiralayan ve yurdun dört bir tarafından her yıl ilçeye gelen esnaflar, &[#]8221;Bu yıl Ramazan ayının 10 gün erken gelmesi ve gerekse yurt dışında çalışan gurbetçilerin istenilen düzeyde gelmemesi işlerimize büyük şekilde zarar verdi. Verdiğimiz kiraları bile çıkartamadık, gelen vatandaşlar sadece çay içip dondurma yiyorlar onun dışında alışverişte hareketlilik yok. Gelecek yıl Devrek&[#]8217;e bir çok esnaf gelmeyecektir&[#]8221; dediler. Sadece sıkıntılarının alışverişte ki zarar olmadığını söyleyen stant esnafı, &[#]8221;Belediye olarak bizlere tahsis edilen stantlar tam bir rezalet. Alt yapı sıfır yüzlerce esnafın yağmurda yağışta çadırları uçuyor, malları zarar görüyor. Özelliklede dışarıdan gelen esnafların tuvalet ihtiyacı tam bir rezalet bu sistemi kurarken buradaki esnafa seyyar tuvalet ve duş almak için seyyar duş alma kabinleri kurulamaz mı? Bunları bir belediyenin yapması hiçte zor olmasa gerek&[#]8221; dediler.
Diğer taraftan ekmek parasını çıkartmak için stant alanında çaldıkları enstrümanlarla vatandaşlar eğlenceli dakikalar yaşatan 5 kişilik gösteri grubu, &[#]8221;Bu yıl burada işler iyi değil biz bile ekmek parasını çıkartmakta zorlanıyoruz. Bizler hünerlerimizi sergilerken vatandaşlar izliyor ama para toplamaya başladığımızda hiç kimse kalmıyor&[#]8221; dediler.
Editör: Pusula Gazetesi