Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye tarafından Ramazan ayında 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye yapılacak olan kumanya yardımında bulanacaklarını söyledi.
Kumanya dağıtımına başladıklarını belirten Posbıyık, &[#]8220;Göreve başladığımız 1994 yılından bugüne kadar her yıl ramazan ayında pişmiş sıcak aşları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ayağına kadar götürüyordum. Bu uygulama tüm Türkiye&[#]8217;ye örnek bir uygulamaydı. Son iki yıldır bu uygulamayı yapamıyoruz çünkü gıda mühendislerimiz aşırı sıcaklar nedeniyle böyle bir uygulamanın riskli olabileceğini ifade ettiler. Biz de ihtiyaç sahili halkımıza 1 ay boyunca kendilerine yetecek kadar kumanya alıp, muhtarlarımız tarafından belirlenen ve belediyemiz zabıta ekipleri tarafından kontrol edilen gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız kumanyaları adreslerine kadar ulaştırıyoruz. Toplam; 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye kumanya yardımında bulunacağız. Kumanya paketleri 4 kişilik bir ailenin 1 aylık kumanya ihtiyacını karşılayacak şekilde düşünüldü. Kumanya Paketimizin içerisinde; 17 adet gıda kumanyası bulunmaktadır&[#]8221; dedi.
Ramazan ayı boyunca Amfi Tiyatroda Ramazan eğlenceleri düzenlediklerini belirten Posbıyık, şöyle dedi: &[#]8220;Ramazan ayı boyunca Amfi Tiyatro&[#]8217;da Ramazan eğlenceleri düzenliyoruz. Haftada iki gün Açıkhava sineması etkinlikleri, İlçe Müftülüğümüzün İlahi Grubu&[#]8217;nun ilahileri tasavvuf müziği, orta oyunu, Hacivat ile Karagöz, pişekar gibi geleneksel ramazan şenliklerini rotaya koyuyoruz. Halkımızın şenliklere ilgisi bizi son derece memnun ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel iftarımızı Kadir Gecesi&[#]8217;nde 26 Ağustos Cuma günü gerçekleştireceğiz ve ardından Amfi Tiyatro&[#]8217;da Mevlit &[#]8211;i Şerif okutacağız&[#]8221;
Açlık ile mücadele eden Somali halkına Ereğli halkını destek vermeye davet ettiklerini ifade eden Posbıyık, &[#]8220;Son 60 yılın en ağır kuraklığını yaşayan ve nüfusunun üçte biri açlık sınırının altında bulunan, her gün onlarca çocuğun öldüğü Somali halkına destek olmak için tüm Ereğli halkını desteğe davet ediyorum. Açlık ile mücadele eden Somalili kardeşlerimize destek olmak için halkımızın Kızılay aracılığıyla yardım yapmak için cep telefonlarından AFRIKA yazıp 2868 &[#]8216;e mesaj göndererek destek olmalarını istiyoruz.Şahsım, Meclis üyesi arkadaşlarım ve tüm belediye personeli olarak bu kampanyaya katkı sağlıyoruz ve destekliyoruz. Ayrıca cep telefonundan mesaj göndererek Somali halkına destek verilmesi gerekiyor ben bu konuda Ereğli halkının bu duyarlı yaklaşacağından eminim&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi