Arslan Sarıgül´ün, komşusu Turgut Papila hakkında, binanın üstüne belediyeden ruhsat almadan imara aykırı kat çıktığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Hakkında, ´İmar kirliliğine neden olmak´ suçundan dava açılan Turgut Papila (56) 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu arada ruhsat çıkmasına karşın Papila cezalandırılmış oldu.


Mahkemenin bu kararı ile Belediye&[#]8217;nin uygulamada içine düştüğü çelişkiye ilişkin Papila&[#]8217;nın Avukatı Evşen Yüksel&[#]8217;den bir açıklama geldi.


Yüksel açıklamasında usulsüz bir durum olmamamsına karşın çıkan haberlerde bir usulsüzlük varmış gibi algılandığını, çelişkinin ise mahkeme kararının, imarla ilgili izin işleminden önce sonuçlanmasından kaynaklandığını söyledi.


Evşen&[#]8217;in açıklaması şöyle; &[#]8220;Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi´nin 2010/7 Esasında görülen davada mahkeme müvekkilim olan Turgut Papila´ya imar kirliliğine neden olmak suçundan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermiştir.


Mahkemece görülen davada, söz konusu taşınmazın kaçak olduğuna ilişkin herhangi bir kararı yoktur. Dava imar kirliliğine neden olunması nedeniyle açılmıştır. Zaten dava görüldüğü esnada belediyeden ruhsat alımına ilişkin işlemler de devam etmekteydi. Ancak dava bitimine kadar işlemler bitmediği için müvekkilim bu davada ceza almıştır. Zaten imar kirliliğine neden olmak suçundan açılan dava da TCK 184 maddesinde belirtildiği gibi kişinin, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak yaptığı veya yaptırdığı binayı imar planına ve ruhsatına uygun hale getirmesi halinde, bir ve ikinci fıkra hükümleri gereğince kamu davası açılmaz, açılmış olan kamu davası düşer, mahkum olunan ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi