CHP Zonguldak Milletvekili ve parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk Ergenekon davasından halen tutuklu bulunan Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal&[#]8217;ı ziyaret ettiklerini belirterek, düşüncelerini paylaştı. Haberal&[#]8217;ın, Zonguldaklılara kucak dolusu sevgi ve saygılarını ilettiğini belirten Köktürk açıklamasında şunları söyledi;


&[#]8220;Seçilen, ancak tutuklu olmaları nedeni ile görevlerini yerine getiremeyen milletvekillerimiz Sayın Mehmet Haberal ve Sayın Mustafa Balbay&[#]8217; a manevi destek vermek amacıyla, 08.08.2011 tarihinde Silivri&[#]8217; de yapılan yargılamaya, Cumhuriyet Halk Partisinin grup yöneticileriyle birlikte toplam 45 milletvekili gözlemci olarak katılmıştır.


Akabinde; sağlık durumu nedeniyle duruşmaya katılamayan Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal hocamız ile Adalet Bakanlığından alınan özel izinle, Grup Başkan Vekilimiz Sayın Muharrem İnce, Grup Başkan Vekilimiz Sayın Emine Ülker Tarhan, Samsun milletvekilimiz Sayın İhsan Kalkavan, İzmir Milletvekilimiz Sayın Aytuğ Çırağ ve benimle birlikte 5 milletvekili olarak ceza ve tutukevinde bir ziyaret ve görüşme gerçekleştirilmiştir.


Sayın Mehmet Haberal&[#]8217;ın Zonguldak seçmeni tarafından onurlandırılan ve görevlendirilen bir milletvekili olması nedeniyle Sayın Haberal&[#]8217;ın mesajlarını Zonguldak kamuoyu ile paylaşmayı bir görev sayıyoruz:


Öncelikle değerli milletvekilimiz, hocamız Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal tüm Zonguldak halkımıza, bir kez daha teşekkürlerini, kucak dolusu sevgi ve saygı mesajlarını göndermiştir.


Ancak, Değerli Milletvekilimiz ulusun iradesinin nazara alınmamasının, aynı zamanda hem Zonguldak&[#]8217;a, hem de ülkemize hizmet etme olanaklarının kendisine sağlanmamasının, gerek iç hukuk, gerekse uluslararası hukuka aykırı olarak tutukluluğunun sürdürülmesinin ve bu tutukluluğunun adeta karar verilmeden infaza dönüştürülmesinin derin burukluğu içerisindedir.


&[#]8220;3 dakikada ani ölümü gerçekleştirebilecek kalp rahatsızlığı&[#]8221; nedeniyle, duruşmaları dahi izleyemeyen, bu nedenle anayasamızda ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6. Maddesinde güvence altına alınan &[#]8220;Adil yargılanma hakkından&[#]8221; mahrum olan değerli Milletvekilimizin içinde bulunduğu şartlar ve cezaevi koşulları da sadece Sayın Haberal&[#]8217;ı değil, hepimizi derinden yaralamıştır.


Bizler Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve örgütleri olarak, Zonguldak seçmenimizin iradesine saygı gösterilmesini, geçtiğimiz yasama döneminde bazı milletvekillerine uygulanan ulusal ve evrensel yasa kurallarının Sayın Haberal ve Sayın Balbay için de uygulanmasını ve Sayın Haberal&[#]8217;ın bir an önce milletvekili olarak Zonguldak&[#]8217;a ve ülkemize hizmet etme olanaklarına ve özgürlüğüne kavuşmasını diliyor ve bekliyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle milletvekilimiz Sayın Mehmet Haberal&[#]8217;ın Zonguldak halkımıza sevgilerini ve Zonguldak&[#]8217; a hizmet etmekteki kararlılığını bir kez daha vurguluyoruz&[#]8221;




Editör: Pusula Gazetesi